Tedenski jedilnik: 5 uspešnic, ki sta nam jih pripravila Midva kuhava

Pred nami je velikonočno obarvan teden, zato si bomo privoščili nekaj najboljših in najbolj priljubljenih kosil, ki sta jih za nas pripravila Tjaša in Blaž, Midva kuhava.

Prišel je čas za fantastično špargljevo juho, pa carbonaro z veliko zelenjave, priporočamo pa tudi najboljšo bolonjsko omako, lazanjo, ki jo zaključimo s špinačno omako in ribjo enolončnico, ki nas je vse zasvojila.

Ponedeljek: Najboljša špargljeva juha

Kam z olesenelimi stebli špargljev, ki bi jih sicer zavrgli? V juho z njimi! To je bistvo tega recepta.

Torek: Musaka z mletim mesom in špinačno omako

Musaka je jed, pri kateri je prepovedano šteti kalorije, zato si midva dava duška še z žvrkljanim testom s kislo smetano in obilico sveže nastrganega parmezana. Krožnik zaokroži živahno zelena in nežna špinačna omaka.

Sreda: Špageti carbonara z zelenjavo

Špageti carbonara so izvrstna klasika, ki pa je na krožniku včasih videti malce dolgočasno. Kot se spomladi prebuja narava, naj se prebudi še kupček špagetov! Vanj poleg carbonare stlačimo še grah, korenček in nepremagljive šparglje. Kremna in bogata jed tako dobi malce bolj svežo noto in prijeten kontrast v barvah in teksturi.

Četrtek: Edini recept za bolonjsko omako, ki ga potrebujete

Midva sva jo pilila kar nekaj časa in zdaj jo brez sprememb uporabljava na rezancih in v lazanji. Ne glede na specifičen recept pa so za dobro bolonjsko omako ključni nekateri elementi. To so: počasi pražen sofrito, kakovostno meso, ki nam ga na grobo zmelje mesar, in dolga kuha pri stalni temperaturi, kot nalašč za pripravo v pečici.

Petek: Čavder: gosta enolončnica z dimljeno postrvjo

To je v bistvu chowder z dimljeno postrvjo. Pod tem čudnim imenom se skriva preprosta, a izjemna enolončnica na osnovi mleka ali smetane.

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana