
Pred nami je velikonočno obarvan teden, zato si bomo privoščili nekaj najboljših in najbolj priljubljenih kosil, ki sta jih za nas pripravila Tjaša in Blaž, Midva kuhava.
Prišel je čas za fantastično špargljevo juho, pa carbonaro z veliko zelenjave, priporočamo pa tudi najboljšo bolonjsko omako, lazanjo, ki jo zaključimo s špinačno omako in ribjo enolončnico, ki nas je vse zasvojila.
Ponedeljek: Najboljša špargljeva juha
Kam z olesenelimi stebli špargljev, ki bi jih sicer zavrgli? V juho z njimi! To je bistvo tega recepta.
Torek: Musaka z mletim mesom in špinačno omako
Musaka je jed, pri kateri je prepovedano šteti kalorije, zato si midva dava duška še z žvrkljanim testom s kislo smetano in obilico sveže nastrganega parmezana. Krožnik zaokroži živahno zelena in nežna špinačna omaka.
Sreda: Špageti carbonara z zelenjavo
Špageti carbonara so izvrstna klasika, ki pa je na krožniku včasih videti malce dolgočasno. Kot se spomladi prebuja narava, naj se prebudi še kupček špagetov! Vanj poleg carbonare stlačimo še grah, korenček in nepremagljive šparglje. Kremna in bogata jed tako dobi malce bolj svežo noto in prijeten kontrast v barvah in teksturi.
Četrtek: Edini recept za bolonjsko omako, ki ga potrebujete
Midva sva jo pilila kar nekaj časa in zdaj jo brez sprememb uporabljava na rezancih in v lazanji. Ne glede na specifičen recept pa so za dobro bolonjsko omako ključni nekateri elementi. To so: počasi pražen sofrito, kakovostno meso, ki nam ga na grobo zmelje mesar, in dolga kuha pri stalni temperaturi, kot nalašč za pripravo v pečici.
Petek: Čavder: gosta enolončnica z dimljeno postrvjo
To je v bistvu chowder z dimljeno postrvjo. Pod tem čudnim imenom se skriva preprosta, a izjemna enolončnica na osnovi mleka ali smetane.
Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Naslovna fotografija: Midva kuhava