
Od vseslovenskih do lokalnih klasik, ki pa jih enostavno morate pripraviti prav vsi. Dober tek in dober teden vam želimo!
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Pašta fižol, legendarna mineštra
Enolončnica s fižolom in testeninami, ki jo obožujemo.
Torek: Zapečena ajdova kaša s skuto in jabolki
Ajda je rešila Slovence gotove lakote – zelo starodavna jed.
Sreda: Zares dobri ajdovi štruklji z orehi
Pa smo mislili, da bolje sploh ne more biti …
Četrtek: Piščančja obara ali ajmoht: domač okus po starih časih
Pomislite, katera jed na žlico, ki je nepogrešljiva na mizi, ko si zaželimo uteho in spomin na stare čase, se vam prikrade na misel? Marsikdo se je zdaj spomnil na obaro, kajne?
Petek: Tolminska frika: krompirjeva jed s sirom
Odlična jed, a ne štejte kalorij!
Sobota: Odličen recept za dödole
Ne, to niso krompirjevi žganci!
Nedelja: Kostna juha: recept slovenskega kuharskega mojstra
Grega Rozman, kuharski mojster, ki je član slovenske kuharske reprezentance in chef brdske kulinarike, nam je zaupal, kako do odlične nedeljske juhe.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Urška Fartelj/220 stopinj poševno