Tedenski jedilnik: 7 kosil, ki jih Slovenci naravnost obožujemo

Od vseslovenskih do lokalnih klasik, ki pa jih enostavno morate pripraviti prav vsi. Dober tek in dober teden vam želimo!

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Pašta fižol, legendarna mineštra

Enolončnica s fižolom in testeninami, ki jo obožujemo.

Torek: Zapečena ajdova kaša s skuto in jabolki

Ajda je rešila Slovence gotove lakote – zelo starodavna jed.

Sreda: Zares dobri ajdovi štruklji z orehi

Pa smo mislili, da bolje sploh ne more biti …

Četrtek: Piščančja obara ali ajmoht: domač okus po starih časih

Pomislite, katera jed na žlico, ki je nepogrešljiva na mizi, ko si zaželimo uteho in spomin na stare čase, se vam prikrade na misel? Marsikdo se je zdaj spomnil na obaro, kajne?

Petek: Tolminska frika: krompirjeva jed s sirom

Odlična jed, a ne štejte kalorij!

Sobota: Odličen recept za dödole

Ne, to niso krompirjevi žganci!

Nedelja: Kostna juha: recept slovenskega kuharskega mojstra

Grega Rozman, kuharski mojster, ki je član slovenske kuharske reprezentance in chef brdske kulinarike, nam je zaupal, kako do odlične nedeljske juhe.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Urška Fartelj/220 stopinj poševno

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed