
Od vseslovenskih do lokalnih klasik, ki pa jih enostavno morate pripraviti prav vsi. Dober tek in dober teden vam želimo!
Ste za najboljšo bučno juho, paprikaš ali ajmoht? Kaj pa tolminsko friko ste že poskusili? Toplo priporočamo tudi zapečene palačinke s skuto in pražen krompir s sestavino, ki ga naredi izjemnega.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Piščančji paprikaš s testeninami
Po korakih, v sliki in besedi z Urško Farelj.

—
Torek: Naš najboljši recept za bučno juho
Ključ je v dodatkih, izbiri prave buče in predpripravi (prej jo specite v pečici).

—
Sreda: Ajdovi štruklji z orehi
Pa smo mislili, da bolje sploh ne more biti …

—
Četrtek: Piščančja obara ali ajmoht: domač okus po starih časih
Pomislite, katera jed na žlico, ki je nepogrešljiva na mizi, ko si zaželimo uteho in spomin na stare čase, se vam prikrade na misel? Marsikdo se je zdaj spomnil na obaro, kajne?
Petek: Tolminska frika: krompirjeva jed s sirom
Odlična jed, a ne štejte kalorij!
Sobota: Palačinke s skuto iz pečice
Palačink ni nikoli dovolj, sploh če so namazane z domačo skuto, posladkane z rozinami, nato pa še zapečene. Kako to naredi mojstrica domačih jedi?

—
Nedelja: Pražen krompir
Od začetka, ko krompir sramežljivo vstopi k čebuli v ponev, do konca, ko je na številnih mestih ponosno zapečen, moramo pozorno bedeti nad njim. Ubadati se je treba z obračanjem, zalivanjem in seveda iskanjem tanke črte med hrustljavo praženim in rahlo zažganim.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Maria Uspenskaya/Getty Images