
Tokrat izpostavljamo naše najbolj priročne jedi, ki jih pečica večinoma skuha kar sama, nekaterim pa doda piko na i.
Kar pa je najbolj mamljivo pri vseh teh receptih: večinoma umažemo le eno posodo. Dober tek in dober teden!
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Palačinka iz pečice
Če se skupini palačinkojedov ne uspe zediniti glede nadeva, lahko sveže pečeno megapalačinko narežemo na manjše krpe, ki jih vsak okranclja in zvije po mili volji. V vsakem primeru bodo vsi presrečni. Palačinke so itak zakon!
Gigantska palačinka
Torek: VIDEO: Rižota iz pečice, ki je ni potrebno mešati
Mogoče se bo kdo pritožil, da rižota, ki se ne meša, ne zasluži te oznake. Strinjamo se z vami, a do neke mere. Preizkusili smo namreč, kako se obnese teza, da pečica opravi ves trud in nagradi z jedjo bogatega okusa ter kremasto teksturo. Priznati moramo, da je rižota iz pečice zares fantastična rešitev za vse, ki si med tednom zaželite dobre riževe jedi, a nimate časa, da bi se ji posvetili.

Sreda: Segedin iz pečice: edini recept za to jed, ki ga potrebujete
Resnica je taka: nihče od nas, ki smo ga preskusili, segedina ne bo nikoli več delal drugače kot v pečici. Segedin, pripravljen na ta način, bo polnejšega okusa, res z manj tekočine. Ampak: tudi z manj vonja po kislem zelju. Mi sicer nismo med njimi, ampak marsikoga moti, še zlasti v majhnih stanovanjih. Je pa segedin zagotovo kraljevska jed hladnejšega dela leta.

Četrtek: Ričet iz pečice
Malce drugačen, a kot se spodobi: Rezultat peke je zajetna količina bogatega ričeta, ki ga pridno delimo z bližnjimi.
—
Petek: Riba iz pečice in enega pekača
Preprosta izvedba in zaokrožitev okusov, ki jih lahko pripravimo na ta način: lahkotnejši obrok, zelo priporočamo!
—
Sobota: VIDEO: Testenine v paradižnikovi omaki iz ene ponve
Testenine s preprosto omako, ki jih zapečemo v pečici. Nova dimenzija klasičnega recepta.

Nedelja: Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice
Ta je naš dolgoletni adut: šampion s šampinjoni. Če bi vprašali otroke, je to odgovor na vprašanje, kaj je njim dobro. Piščanec v smetanovi omaki je narejen v enem loncu, recept je nemogoče uničiti in, bodimo iskreni, ena od različic te jedi je vedno in na kateri koli lestvici med najbolj priljubljenimi, ko gre za perutninsko meso.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Midva kuhava