Tedenski jedilnik: 7 odličnih kosil iz pečice

Tokrat izpostavljamo naše najbolj priročne jedi, ki jih pečica večinoma skuha kar sama, nekaterim pa doda piko na i.

Kar pa je najbolj mamljivo pri vseh teh receptih: večinoma umažemo le eno posodo. Dober tek in dober teden!

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Palačinka iz pečice

Če se skupini palačinkojedov ne uspe zediniti glede nadeva, lahko sveže pečeno megapalačinko narežemo na manjše krpe, ki jih vsak okranclja in zvije po mili volji. V vsakem primeru bodo vsi presrečni. Palačinke so itak zakon!


Gigantska palačinka

Torek: VIDEO: Rižota iz pečice, ki je ni potrebno mešati

Mogoče se bo kdo pritožil, da rižota, ki se ne meša, ne zasluži te oznake. Strinjamo se z vami, a do neke mere. Preizkusili smo namreč, kako se obnese teza, da pečica opravi ves trud in nagradi z jedjo bogatega okusa ter kremasto teksturo. Priznati moramo, da je rižota iz pečice zares fantastična rešitev za vse, ki si med tednom zaželite dobre riževe jedi, a nimate časa, da bi se ji posvetili.

Faza mantecare: to je trenutek, ko ugasnemo ogenj in rižoti dodamo parmezan (kakšen drugi sir, maslo, maskarpone ali smetano) za dodatno kremavost.

Sreda: Segedin iz pečice: edini recept za to jed, ki ga potrebujete

Resnica je taka: nihče od nas, ki smo ga preskusili, segedina ne bo nikoli več delal drugače kot v pečici. Segedin, pripravljen na ta način, bo polnejšega okusa, res z manj tekočine. Ampak: tudi z manj vonja po kislem zelju. Mi sicer nismo med njimi, ampak marsikoga moti, še zlasti v majhnih stanovanjih. Je pa segedin zagotovo kraljevska jed hladnejšega dela leta.

Segedin iz pečice: edini recept za to jed, ki ga potrebujete

Četrtek: Ričet iz pečice

Malce drugačen, a kot se spodobi: Rezultat peke je zajetna količina bogatega ričeta, ki ga pridno delimo z bližnjimi.


Petek: Riba iz pečice in enega pekača

Preprosta izvedba in zaokrožitev okusov, ki jih lahko pripravimo na ta način: lahkotnejši obrok, zelo priporočamo!


Sobota: VIDEO: Testenine v paradižnikovi omaki iz ene ponve

Testenine s preprosto omako, ki jih zapečemo v pečici. Nova dimenzija klasičnega recepta.

Neverjetno, kako dobre testenine lahko skuhamo s to preprosto tehniko.

Nedelja: Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice

Ta je naš dolgoletni adut: šampion s šampinjoni. Če bi vprašali otroke, je to odgovor na vprašanje, kaj je njim dobro. Piščanec v smetanovi omaki je narejen v enem loncu, recept je nemogoče uničiti in, bodimo iskreni, ena od različic te jedi je vedno in na kateri koli lestvici med najbolj priljubljenimi, ko gre za perutninsko meso.

Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana