
Katere so tiste jedi, brez katerih si ne predstavljate poletja in počitnic pri babici? Privoščimo si jih kar vsak dan. Naj vam teknejo!
Vedno si oblizujemo prste po lignjih v buzari, ki jih je za nas pripravila Tamara Ružić. Boranija, ki jo skuha mama, je vrhunska, a ta, ki jo je pripravila Urška Fartelj, je nekaj najboljšega. Napolnili smo paradižnike, kajti to je poletna klasika, ki mora biti na mizi, prav tako pa ne gre brez bučk …
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Božanski polnjeni lignji v buzari s kremno polento (VIDEO)
Hitro in preprosto kosilo, ki ja tako dobro, da boste s kruhom pomazali krožnike in ponev, v kateri se bo kuhalo.
Torek: Boranija, najbolj priljubljena poletna jed s stročjim fižolom
Govorimo o zares polnokrvni poletni klasiki in malo družin poznamo, kjer ne bi bila skoraj zaščitni znak poletja.
Sreda: Polnjeni paradižniki (brez mesa)
Naša različica, ki jo radi naredimo. Nam se je posrečila, ko smo morali lanski piknik zaradi dežja prestaviti kar v kuhinjo. Nastal je večno uporaben recept. Vsi, ki kuhate za vegetarijance, se ga boste zelo razveselili.
Četrtek: Bučkini polpeti: nov recept, ki vas bo navdušil (VIDEO)
Ker vemo, kako zelo so vam ti polpeti pri srcu, se vsako leto potrudimo, da si izmislimo nekaj novega v pripravi te zelenjavne priloge ali prigrizka. Tokrat smo za namig pokukali k svetovno priznani televizijski kuharici Donni Hay.

Petek: Šakšuka
Pikantna razičica sataraša, le bolj elegantnega videza.
Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno