Tedenski jedilnik: božanska kosila z veliko poletne zelenjave

Za noro dobro zelenjavno lazanjo bomo porabili kar nekaj jajčevcev, bučk in paradižnika, papriko pa bomo na veliko podtaknili v božansko kremno juho.

Grah in korenček se bosta odlično počutila v haše omaki, krompir pa bo krasno začinjen ob prav posebnih piščančjih prsih. Dober teden in dober tek!

Ponedeljek: Zelenjavna lazanja

Zelenjavna lazanja je jed, ki ne le nahrani dušo in telo, temveč nas navda še z neskončnim zadovoljstvom, saj (lahko) pri njeni pripravi porabimo cel kup zelenjave z domačega vrta.

Torek: Haše

Preprost recept s sojinimi kosmiči, ki bo prišel prav, ko se za mizo najavi vegetarijanec ali vegan. Ponudimo s pirejem, odličen pa je tudi s testeninami, njoki in rižem.

Sreda: Ratatuj iz pečice

Sezona jajčevcev je na vrhuncu in škoda bi bilo, da jih ne bi izkoristili. Naj tokrat najdejo mesto v menda najbolj pravi filmski različici slavne in tradicionalne francoske jedi ratatuj, ki pa jo lahko vsak prilagodi svojemu okusu.

Ratatuj iz pečice

Četrtek: Hiter in poceni recept s piščancem

Nikoli se ne branimo novih idej za kosilo ali večerjo. Še posebno prikladni so tisti recepti, ki vsebujejo sestavine, ki jih imamo pogosto doma. Današnji tako narekuje tiste najbolj osnovne. Piščanca, krompir, paradižnik in sir.

Petek: Kremna juha iz paprike

S hrustljavim česnom – preprosto in neverjetno poživljajoče.

Naslovna fotografija: Jasmina Pirnar Krope, Yaska

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana