
Za noro dobro zelenjavno lazanjo bomo porabili kar nekaj jajčevcev, bučk in paradižnika, papriko pa bomo na veliko podtaknili v božansko kremno juho.
Grah in korenček se bosta odlično počutila v haše omaki, krompir pa bo krasno začinjen ob prav posebnih piščančjih prsih. Dober teden in dober tek!
Ponedeljek: Zelenjavna lazanja
Zelenjavna lazanja je jed, ki ne le nahrani dušo in telo, temveč nas navda še z neskončnim zadovoljstvom, saj (lahko) pri njeni pripravi porabimo cel kup zelenjave z domačega vrta.
Torek: Haše
Preprost recept s sojinimi kosmiči, ki bo prišel prav, ko se za mizo najavi vegetarijanec ali vegan. Ponudimo s pirejem, odličen pa je tudi s testeninami, njoki in rižem.
Sreda: Ratatuj iz pečice
Sezona jajčevcev je na vrhuncu in škoda bi bilo, da jih ne bi izkoristili. Naj tokrat najdejo mesto v menda najbolj pravi filmski različici slavne in tradicionalne francoske jedi ratatuj, ki pa jo lahko vsak prilagodi svojemu okusu.

Četrtek: Hiter in poceni recept s piščancem
Nikoli se ne branimo novih idej za kosilo ali večerjo. Še posebno prikladni so tisti recepti, ki vsebujejo sestavine, ki jih imamo pogosto doma. Današnji tako narekuje tiste najbolj osnovne. Piščanca, krompir, paradižnik in sir.
Petek: Kremna juha iz paprike
S hrustljavim česnom – preprosto in neverjetno poživljajoče.
Naslovna fotografija: Jasmina Pirnar Krope, Yaska