Tedenski jedilnik: Čisto preprosta kosila, da bo ostal čas za praznično peko

Ta teden bodo kosila zares hitra in enostavna, da bo ostalo več časa za peko piškotov in drugih prazničnih dobrot.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Korenčkova milijonska juha

Juha iz vrtca, ki vedno pogreje in pomiri želodec ter prebudi lepe spomine.


Torek: Imenitno zapečena svinjska rebra

Za vse, ki obožujete takšne mesne priboljške, tukaj so navodila za popolna svinjska rebra, kakršna pripravijo v Zelenem gaju!


Sreda: Božanski špageti s parmezanom in česnom (jed iz petih sestavin)

Ko imate le 20 minut časa za pripravo obroka, se spomnite tega recepta.


Četrtek: Pad thai z arašidovo omako in hrustljavim tofujem

Brezglutenski in veganski krožnik z riževimi rezanci, ki bo poskrbel za polne in zadovoljne želodčke, ne da bi za to ves dan prebili v kuhinji!


Petek: Lečni kari s čičerko

Pripravljen, kot bi mignil, še hitreje pa, če uporabimo vnaprej kuhano zelenjavo (vloženo).


Sobota: Ričet z brokolijem

Kadar bi radi nekaj staro-novega …


Nedelja: Najboljši piščančji zrezek po dunajsko

Skupaj s tenstanim krompirjem so pohani dunajci najznamenitejša klasika, ki vabi k nedeljski mizi.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: bhofack2/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana