Tedenski jedilnik: domače, hitro in poceni

Tokrat ne bo manjkalo jedi na žlico, zelenjave in rib. Začenja se postni čas.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Ričet s prekajenim mesom

Okrog pusta se na mizi vedno znajde kaj prekajenega, in če kaj ostane – hop v ričet.


Torek: Zelenjavni rižev narastek

Da se bomo postnega časa lažje lotili, je zelenjavni rižev narastek kot nalašč in prava uteha.


Sreda: Zdrobov narastek z jabolki

Preprosta in hitra priprava. Kdor si je jabolka nakupil kot ozimnico, se v tem času daje s pritiskom, da jih čim več porabi, kajti zdaj so pa zares začela gniti!


Četrtek: Kruhovi cmoki z ohrovtom in sirovo omako

Ne moremo se odločiti, je ta jed dietna in postna ali pač zelo krepka. Kaj pa vi mislite?


Petek: Ribja juha (brodet)

Topla juhica z okusom po morju.


Sobota: Boršč: kultna jed na žlico

Znana ruska igralka pa nam je poslala svoj recept za to znamenito čorbico.


Nedelja: Recept za piščančje fajitas

Fajitas se jejo z rokami.

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed