
Bliža se pust, zato so trenutno na portalu najbolj vroči recepti za cvrtje. A da vse te užitke ob krofih in flancatih uravnotežimo, je tukaj tedenski jedilnik s toplimi, zelenjavnimi in pisanimi kosili.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Ričet s prekajenim mesom
Okrog pusta se na mizi vedno znajde kaj prekajenega, in če kaj ostane – hop v ričet.
Torek: Zelenjavni rižev narastek
Da se bomo postnega časa lažje lotili, je zelenjavni rižev narastek kot nalašč in prava uteha.
Sreda: Cvetačne polpete iz pečice
Brez mesa in naravnost krasnega okusa. Postrežemo jih s skledo solate in jogurtovo pomako iz grškega jogurta.
Četrtek: Sočna piščančja stegna z lečo
Samo dodajamo in tresemo … Je to polnovredno kosilo z najmanj truda? Kako piščanca, ki je pogosto suh in dolgočasen, narediti bolj zanimivega in celo zdravega? Recept, ki ga morate poskusiti!
—
Petek: Ribja juha (brodet)
Topla juhica z okusom po morju.
Sobota: Boršč: kultna jed na žlico
Znana ruska igralka pa nam je poslala svoj recept za to znamenito čorbico.
Nedelja: Recept za piščančje fajitas
Da tortilje ostanejo mehke, jih dobro pokrijte s pokrovko, in če dodamo še čisto kuhinjsko bombažno krpo, ne bo odveč. Hitro, okusno in pisano kosilo.