Tedenski jedilnik: domače, hitro in poceni

Bliža se pust, zato so trenutno na portalu najbolj vroči recepti za cvrtje. A da vse te užitke ob krofih in flancatih uravnotežimo, je tukaj tedenski jedilnik s toplimi, zelenjavnimi in pisanimi kosili.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Ričet s prekajenim mesom

Okrog pusta se na mizi vedno znajde kaj prekajenega, in če kaj ostane – hop v ričet.


Torek: Zelenjavni rižev narastek

Da se bomo postnega časa lažje lotili, je zelenjavni rižev narastek kot nalašč in prava uteha.


Sreda: Cvetačne polpete iz pečice

Brez mesa in naravnost krasnega okusa. Postrežemo jih s skledo solate in jogurtovo pomako iz grškega jogurta.

Četrtek: Sočna piščančja stegna z lečo

Samo dodajamo in tresemo … Je to polnovredno kosilo z najmanj truda? Kako piščanca, ki je pogosto suh in dolgočasen, narediti bolj zanimivega in celo zdravega? Recept, ki ga morate poskusiti!

Petek: Ribja juha (brodet)

Topla juhica z okusom po morju.


Sobota: Boršč: kultna jed na žlico

Znana ruska igralka pa nam je poslala svoj recept za to znamenito čorbico.


Nedelja: Recept za piščančje fajitas

Da tortilje ostanejo mehke, jih dobro pokrijte s pokrovko, in če dodamo še čisto kuhinjsko bombažno krpo, ne bo odveč. Hitro, okusno in pisano kosilo.

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana