Tedenski jedilnik: Enolončnice, ki jih vsi radi kuhamo

Jesen postaja vse hladnejša, nam pa vse bolj teknejo bogate jedi na žlico. Tedenski jedilnik smo tokrat skuhali v enem loncu.

Nedeljska martinova pojedina je mimo, ponekod pa bo slavnostno še ves teden. Če se boste spraševali, kam z ostanki vseh dobrot, najdete tukaj nekaj dobrih idej.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Božanska juha iz rdečega zelja

Vijolična je barva sanj in domišljije, močna in skrivnostna pa bo pregnala tudi sivino slabega vremena.


Torek: Telečja obara

Krepčilna enolončnica, ki pogreje dušo in telo.


Sreda: Ričet s Šmarne gore

Prava specialiteta.


Četrtek: Lečni kari s čičerko

Pripravljen, kot bi mignil, še hitreje pa, če uporabimo vnaprej kuhano zelenjavo (vloženo).


Petek: Istrska enolončnica

Za velik lonec dobre volje.


Sobota: Odličen goveji golaž

Za prste obliznit!


Nedelja: Bogata enolončnica z mesnimi kroglicami

V njej se najdejo tudi žličniki, zato je v vsej svoji kompleksnosti primerna tudi za nedeljsko kosilo.


 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed