Tedenski jedilnik: enolončnice, ki jih vsi radi kuhamo

Jesen postaja vse hladnejša, nam pa vse bolj teknejo bogate jedi na žlico. Tedenski jedilnik smo tokrat skuhali v enem loncu.

Z žlico bomo globoko zabredli v gosto fižolovo enolončnico ali ričet iz pečice in kakšen dober kruh namakali v telečji obari, golažu in čavderju …

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Enolončnica s fižolom in krompirjem, ki jo spečemo v pečici

Bogata jed na žlico, v kateri se skuha fižol, krompir in druge povrtnine za še več okusa. Zaradi peke v pečici pa je še boljša.

Torek: Telečja obara

Krepčilna enolončnica, ki pogreje dušo in telo.


Sreda: Ričet iz pečice

Prava specialiteta, pripravljena malo drugače.


Četrtek: Lečni kari s čičerko

Pripravljen, kot bi mignil, še hitreje pa, če uporabimo vnaprej kuhano zelenjavo (vloženo).


Petek: Čavder: gosta enolončnica z dimljeno postrvjo

To je v bistvu chowder z dimljeno postrvjo. Pod tem čudnim imenom se skriva preprosta, a izjemna enolončnica na osnovi mleka ali smetane.

Sobota: Odličen goveji golaž

Za prste obliznit!


Nedelja: Bogata enolončnica z mesnimi kroglicami

V njej se najdejo tudi žličniki, zato je v vsej svoji kompleksnosti primerna tudi za nedeljsko kosilo.


 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Tamara Ružić, Gourmantica

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana