Tedenski jedilnik: enostavno, a odlično

Tedenski jedilnik smo popestrili s kultnimi jedmi, klasikami malo drugače, hrustljavo ribico, pomladno zelenjavo in ražnjiči v upanju na bolj sončen konec tedna.

1. Žafranova rižota (risotto alla milanese)

Ali zlata rižota, kakor ji pravijo domačini.

2. Špargljeva juha

Gosta špargljeva juha je lahko samostojen obrok za večerjo (v tem primeru je bo dovolj za dve večji porciji) ali predjed pri kosilu (štiri manjše porcije).

3. Divja solata s špinačo, pomarančo in paniranimi jajci

Pomladna solata z dobrotami z vrta in travnika.

4. Hitri špageti carbonara

Če res ni časa – za tole se bo že našel. Kultni recept malo drugače.

5. Hrustljavo pečen file postrvi

Ste ljubitelji rib? Ta file postrvi navduši tudi tiste, ki se tovrstni hrani raje izognejo.

6. Špinačna lazanja

Zeleno-bela različica.

7. Puranja nabodala s panceto

Če je sonce, z žara, sicer pa iz ponvice.

 

Jedilnik minulega tedna najdete tukaj: Tedenski jedilnik: drobnjak, mlada čebula in redkvice

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana