Tedenski jedilnik: enostavno in poceni, skuhano v pol ure

Nov teden prinaša nove ideje za kosila. Tokrat smo se osredotočili na hitro pripravo. No, nekaj časa še prištejte za rezanje in lupljenje ter pospravljanje.

Zmečkali bomo sirnico, skuhali božansko kremno juho iz graha, v ješprenjčkovi rižoti si bomo tokrat privoščili šparglje, četrtkov krompir pa bo imel bogat karakter. Teden bomo zaključili s špageti in jajci, iz katerih bo nastala omleta, v soboto se bomo posladkali s kruhovimi rezinami, nedelja pa naj bo nekaj posebnega. Telečji zrezki bodo plavali v klasični masleni omaki piccata.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Hitra zmečkana sirnica

Preprost recept za okusno sirnico ali sirov burek, če se izrazimo po domače. Tega z listi kupljenega vlečenega testa lahko pripravimo zelo hitro, zato je odličen obrok za dni, ko nam za kuhanje enostavno zmanjkuje časa.

Torek: Kremasta grahova juha

Kremasta rastlinska juhica, pripravljena v samo 30 minutah.

Sreda: Ješprenjčkova rižota s šparglji

Slastna rižotka iz bisernega ječmena, ki ji da več teksture in okusa kot klasični riž. V nežni pomladni kombinaciji špargljev in graha.


Četrtek: Najboljši začinjen krompir iz ponve

Krompir bogatega okusa, ko se želimo pogreti in tako vsakodnevni sestavini dodati karakter.

Petek: Frtalja s špageti

Frtalja s testeninami je tipična jed italijanske varčne kuhinje »la cucina povera«, torej poceni jedi, največkrat iz ostankov ali cenejših sestavin.


Sobota: Ocvrte kruhove rezine z jagodami

Za sončne, ležernejše dni …


Nedelja: Telečji zrezki v masleni omaki s kaprami in limono

Nežne in tanke telečje zrezke sva potunkala v klasično masleno omako piccata z značilnim okusom po limonah in kaprah. Piccata pa pika!

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Vibrant Plate

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed