Tedenski jedilnik: enostavno in poceni, skuhano brez drame

Nov teden prinaša nove ideje za kosila. Tokrat smo se osredotočili na hitro pripravo. No, nekaj časa še prištejte za rezanje in lupljenje ter pospravljanje.

Zmečkali bomo sirnico, skuhali božansko kremno juho iz graha, v ješprenjčkovi rižoti si bomo tokrat privoščili šparglje, četrtkovo kosilo pa si bomo nabrali kar na travniku. Teden bomo zaključili z zapečenimi palačinkami na nov način.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Hitra zmečkana sirnica

Preprost recept za okusno sirnico ali sirov burek, če se izrazimo po domače. Tega z listi kupljenega vlečenega testa lahko pripravimo zelo hitro, zato je odličen obrok za dni, ko nam za kuhanje enostavno zmanjkuje časa.

Torek: Kremasta grahova juha

Kremasta rastlinska juhica, pripravljena v samo 30 minutah.

Sreda: Ješprenjčkova rižota s šparglji

Slastna rižotka iz bisernega ječmena, ki ji da več teksture in okusa kot klasični riž. V nežni pomladni kombinaciji špargljev in graha.


Četrtek: Topla regratova solata s tortelini

Ste tudi vi navajeni regratovo solato jesti »na toplo«? Tale je veliko, lepo, poceni in izdatno kosilo.

Petek: Skutne palačinke iz pečice

Moj recept se od mnogih drugih razlikuje v načinu priprave, saj kot zelo zaposlena mama jedi rada poenostavim. Palačink namreč ne namažem z nadevom, pripravljenim s snegom ali zdrobom, temveč jih samo enostavno zvijem v zvitke, jih narežem na manjše kolute, te odlagam v pekač, v katerega sem nalila skutno-pehtranov nadev, in jih popečem v pečici. Tako pripravljene palačinke dobijo tudi prav lepo obliko in spominjajo na cvetove vrtnic, kar očara vsakogar.


Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Jasmina Pirnar Krope, Yaska

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana