Tedenski jedilnik: hitra kosila iz ponve ali z žara

Preprosta kosila, ki so kot nalašč za prvomajske počitnice, ko si najbolj zaželimo čevapčičev in ražnjičev. Tokrat malce drugače in zelo iznajdljivo.

Ste vedeli, da lahko čevapčiči postanejo kar mesne kroglice? Začnite teden s tem hitrim in okusnim kosilom, jutri pa regratovo solato obogatite s sirom z žara … Niso ražnjiči, niso kebab, so oboje in več – kaj je to? Ugotovili boste v sredo. Proti koncu tedna si privoščite še krompirjevo jed iz ene ponve in zaključite s podrtimi pisanimi ražnjiči.

Ponedeljek: Čevapčiči kot hitre mesne kroglice v omaki

Uporabno kot ideja za hitro kosilce med tednom ali ko nam piknik odnese dež. Recept, ki bo najverjetneje za večno ostal del vašega železnega repertoarja kot najljubša bližnjica do te jedi.

Torek: Regratova solata s sirom za žar in praženimi bučnimi semeni

Polovico regrata lahko nadomestite z radičem. Za krepkejšo različico dodajte kuhan krompir in žlico stopljenih ocvirkov.

Sreda: Domači »čevapčiči« z ekstra gorčico

Niso ražnjiči, niso kebab, so oboje in več. Poleg se prileže ta izvrstna krompirjeva solata.

Četrtek: Iz ene ponve: pečen krompir v paradižnikovi omaki

Ali lahko v loncu, v katerem je v glavnem naložen krompir, ustvarimo zanimivo in večplastno jed, ki bo potrebovala le še dobro skledo solate in bo na mizi čudovit obrok.

Petek: Piščančja nabodala z zelenjavo iz voka

Piščanec, nataknjen na lesene palčke, je zelo priročen, da ga porabimo tudi kako drugače. Ni se nam treba ukvarjati z rezanjem mesa, to pa je pogosto že marinirano.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana