
Od ponedeljka do petka kuhamo hitro in preprosto. Za vas imamo pet idej, s katerimi boste popestrili klasičen repertoar.
Vam je ostalo kaj goveje juhe? Potem si morate končno privoščiti italijansko juho z razžvrkljanim jajcem in parmezanom. Prav vsi za mizo se bodo razveselili puranjih trakcev v smetanovi omaki. Za tiste, ki si ne želite preveč najesti, saj vas po kosilu čaka veliko dela, bo kot nalašč velika solata s šparglji. Ne moremo brez testenin, tokrat v priljubljeni pikantni izvedbi. Imamo tudi namig, kako sardele spečemo v pečici.
Ponedeljek: Juha stracciatella
Če le imamo pri roki bistro govejo, zelenjavno ali kokošjo juho, bomo imeli obrok skuhan v manj kot 10 minutah. Jajca bomo razžvrkljali skupaj z naribanim parmezanom, vse skupaj začinili z muškatnim oreščkom in vlili v lonec vroče osnove.
Torek: Puranji trakci s smetano in rižem
Večna klasika, ki zadovolji staro in mlado. Tudi poceni. Kosilo brez drame bo nared v 20 minutah, z njim pa boste za nameček še pospravili hladilnik.
Sreda: Velika solata s šparglji
Samostojna jed, malica ali lahko kosilo! Solata je vedno dobra ideja, ko želimo, da po obroku ostanemo polni energije.
Četrtek: Testenine puttanesca, narejene, kot bi trenil
Hitro kosilo bogatega okusa, ki vedno naredi vtis. Mi smo si prav zaželeli nekaj močno pikantnega! Priprava: 15 minut.
Petek: Sardele v pečici s paradižnikom in mocarelo
Recept se obnese, kadar v ribarnici dobimo nekoliko večje sardelice. Priprava: 15 minut, peka: 10–15 minut.
Naslovna fotografija: luiginophoto/Getty Images