Tedenski jedilnik: hitra kosila

Od ponedeljka do petka kuhamo hitro in preprosto. Za vas imamo pet idej, s katerimi boste popestrili klasičen repertoar.

Vam je ostalo kaj goveje juhe? Potem si morate končno privoščiti italijansko juho z razžvrkljanim jajcem in parmezanom. Prav vsi za mizo se bodo razveselili puranjih trakcev v smetanovi omaki. Za tiste, ki si ne želite preveč najesti, saj vas po kosilu čaka veliko dela, bo kot nalašč velika solata s šparglji. Ne moremo brez testenin, tokrat v priljubljeni pikantni izvedbi. Imamo tudi namig, kako sardele spečemo v pečici.

Ponedeljek: Juha stracciatella

Če le imamo pri roki bistro govejo, zelenjavno ali kokošjo juho, bomo imeli obrok skuhan v manj kot 10 minutah. Jajca bomo razžvrkljali skupaj z naribanim parmezanom, vse skupaj začinili z muškatnim oreščkom in vlili v lonec vroče osnove.

Torek: Puranji trakci s smetano in rižem

Večna klasika, ki zadovolji staro in mlado. Tudi poceni. Kosilo brez drame bo nared v 20 minutah, z njim pa boste za nameček še pospravili hladilnik.

Sreda: Velika solata s šparglji

Samostojna jed, malica ali lahko kosilo! Solata je vedno dobra ideja, ko želimo, da po obroku ostanemo polni energije.

Četrtek: Testenine puttanesca, narejene, kot bi trenil

Hitro kosilo bogatega okusa, ki vedno naredi vtis. Mi smo si prav zaželeli nekaj močno pikantnega! Priprava: 15 minut.

Petek: Sardele v pečici s paradižnikom in mocarelo

Recept se obnese, kadar v ribarnici dobimo nekoliko večje sardelice. Priprava: 15 minut, peka: 10–15 minut.

Naslovna fotografija: luiginophoto/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana