
Ta tedenski jedilnik začenjamo na žlico, da se ob ohladitvi malce pogrejemo, nato pa nadaljujemo v poletnem slogu. Dober tek!
Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!
Ponedeljek: Na žlico: fižolova juha s česnom in krutoni
Curry and Love je navdih za današnjo jed iz enega lonca poiskala v otroštvu. Kdo bi se branil goste in kremne fižolovke?
Torek: Omleta s paradižniki in cvetjem navadnega komarčka
Tako lepo in preprosto se lahko poigramo z domačimi paradižniki. Omleta bo kar zažarela.
Četrtek: Krompirjev golaž po mediteransko
Tokrat smo krompirjev golaž prilagodili poletnim okusom.

Petek: Ratatuj iz pečice
Kultna francoska jed je idealna za poletne dni ter omamno diši po Provansi.

Sobota: Noro dober: burger s karamelizirano čebulo
Takšen, kot ga je pripravi Matej Stipanič, Custom Grill.

Nedelja: Zeleni gaspačo s kumaro in avokadom
Namesto klasične hladne juhe na osnovi paradižnika je Darja Končarevič iz Bazilike tokrat pripravila še bolj osvežilno različico gaspača, ki ima za osnovo kumaro in avokado.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Getty Images