Tedenski jedilnik: hitro in enostavno kuhanje

Kuhanje kosila je lahko zabavno prav vsak dan. V mislih pa imejmo, da naj bo na mizi nekaj na žlico, nekaj zdravega, malo klasike, obvezno pa tudi obrok za dušo.

Ta teden kuhamo mineštro, ki nam bo dala moč, kremasto rižoto in še bolj kremaste špagete, po katerih se nam rado kolca, pa zdravo solato in vrhunsko pico z mlečnim testom.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Mineštra s klobaso

Krepčilna gosta juha, ki jo lahko skuhamo še malo več in pojemo naslednji dan s palačinkami.


Torek: Rižota s pečenim sladkim krompirjem, ki naredi ekstra kremno strukturo

Rižotka, ki ima zaradi pečenega sladkega krompirja ekstra kremno teksturo, s polnim in sladkastim okusom pa je kot nalašč za španovijo s prej omenjenim črnim zlatom v obliki balzamičnega kisa.


Sreda: Špageti s kremasto omako iz treh sestavin

Testenine lahko skuhamo na sto in en način, nekatere jedi z njimi pa so tiste klasike, ki jih v restavracijah srečamo največkrat. Če ste že bili v Italiji, ste gotovo že poizkusili marsikatero, če pa ste obiskali Rim, ste v meniju gotovo naleteli na testenine cacio e pepe. Jih poznate? Rimljani jih naravnost obožujejo, mi pa tudi.


Četrtek: Fantastična radičeva solata

Radič v solati že poznamo. Kaj pa če mu dodamo jabolko? Solata, ki se vam bo vtisnila v spomin.


Petek: Popoln recept za vrhunsko pico z mlečnim testom

Domača pica 2.0. Vse sestavine se dobijo pri nas, tudi burrata. Največji izziv hišnega picopeka je testo in za najboljše rezultate moramo pečico prepričati, naj posnema krušno peč.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana