Tedenski jedilnik: hitro in enostavno s pridihom jeseni

Preproste in domače jedi bodo obogatile buče in gobe. Ta teden bomo uradno zakorakali v jesen, ki že kliče po polnejših okusih in krepkih krožnikih.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Krepka fižolova juha z muškatno bučo

Sezona pravih buč je pred vrati.


Torek: Domači špecli s čebulo

Pravzaprav zelo preprosta in hitra priprava.


Sreda: Ajdova kaša z gobicami

Tako zelo okusna.


Četrtek: Rjavi riž z zelenjavo in svinjino

Enostavno, domače in dobro.


Petek: Hrustljavo pečen file postrvi

Ste ljubitelji rib? Ta file postrvi navduši tudi tiste, ki se tovrstni hrani raje izognejo.


Sobota: Bograč – tisti pravi

Prekmurski bograč je tako gost, da v njem stoji žlica. Je brez vsake kapljice vode ali jušne osnove.


Nedelja: Pražen krompir z jurčki

Za štiri jedce.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed