Tedenski jedilnik: hitro in enostavno s pridihom jeseni

Preproste in domače jedi bodo obogatile buče in gobe. Ta teden bomo uradno zakorakali v jesen, ki že kliče po polnejših okusih in krepkih krožnikih.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Krepka fižolova juha z muškatno bučo

Sezona pravih buč je pred vrati.


Torek: Domači špecli s čebulo

Pravzaprav zelo preprosta in hitra priprava.


Sreda: Ajdova kaša z gobicami

Tako zelo okusna.


Četrtek: Rjavi riž z zelenjavo in svinjino

Enostavno, domače in dobro.


Petek: Hrustljavo pečen file postrvi

Ste ljubitelji rib? Ta file postrvi navduši tudi tiste, ki se tovrstni hrani raje izognejo.


Sobota: Bograč – tisti pravi

Prekmurski bograč je tako gost, da v njem stoji žlica. Je brez vsake kapljice vode ali jušne osnove.


Nedelja: Pražen krompir z jurčki

Za štiri jedce.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana