
Ta teden bodo kosila večinoma tako preprosto skuhana, da se boste začudili še sami sebi. Zahtevnost se bo stopnjevala ob koncu tedna, a v kuhinji ne bo pretiranih zapletov.
Začnimo s preprosto omleto, ki se topi v ustih, nadaljujmo s puranjimi trakci v odlični omaki ob rižu in solati, palačinke pa bomo postregli kot testenine …
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Popolna omleta s šparglji
Omleta je ena najpreprostejših jedi, ki pa jo je kljub temu treba pripraviti z veliko ljubezni. Ostati mora sočna!

—
Torek: Puranji trakci s smetano in rižem
—
Sreda: Pirine palačinke kot rezanci v gobovi omaki
Palačinke narežemo v juhe, a zakaj z njimi ne bi nadomestili testenin? Verjemite, nastane božanska jed, ki ne vzame veliko časa za pripravo.
—
Četrtek: Testenine v paradižnikovi omaki iz ene ponve
Testenine s preprosto omako, ki jih zapečemo v pečici. Nova dimenzija klasičnega recepta.
—
Petek: Ocvrti lignji
Ocvrti (frigani) kalamari so potuhnjeno preprosti. Ta legendarna jed namreč sestoji le iz lignjev in začinjene moke, njihova kuha pa je še najbolj ajnfoh – potrebna je le kratka kopel v vročem olju. Tako pripravljeni bodo zelo mehki!
—
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: rez-art/Getty Images