Tedenski jedilnik: hitro in poceni, brez drame v kuhinji

Ta teden bodo kosila večinoma tako preprosto skuhana, da se boste začudili še sami sebi. Zahtevnost se bo stopnjevala ob koncu tedna, a v kuhinji ne bo pretiranih zapletov.

Začnimo s preprosto omleto, ki se topi v ustih, nadaljujmo s puranjimi trakci v odlični omaki ob rižu in solati, palačinke pa bomo postregli kot testenine …

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Popolna omleta s šparglji

Omleta je ena najpreprostejših jedi, ki pa jo je kljub temu treba pripraviti z veliko ljubezni. Ostati mora sočna!

 

Torek: Puranji trakci s smetano in rižem

Večna klasika, ki zadovolji staro in mlado. Tudi poceni.


Sreda: Pirine palačinke kot rezanci v gobovi omaki

Palačinke narežemo v juhe, a zakaj z njimi ne bi nadomestili testenin? Verjemite, nastane božanska jed, ki ne vzame veliko časa za pripravo.


Četrtek: Testenine v paradižnikovi omaki iz ene ponve

Testenine s preprosto omako, ki jih zapečemo v pečici. Nova dimenzija klasičnega recepta.


Petek: Ocvrti lignji

Ocvrti (frigani) kalamari so potuhnjeno preprosti. Ta legendarna jed namreč sestoji le iz lignjev in začinjene moke, njihova kuha pa je še najbolj ajnfoh – potrebna je le kratka kopel v vročem olju. Tako pripravljeni bodo zelo mehki!


Sobota: Pire krompir in bulgur iz pečice

No, tu je predlog za odlično kosilo ali prilogo. Bulgur (kaj je spet to?) in pire krompir iz pečice. Če to ni pozitivna sprememba v kuhinji!



Nedelja: Piščanec po kijevsko

Popolnoma spregledana klasika in labodji spev cvrtja, ko gre za to meso.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed