Tedenski jedilnik: hitro in poceni, brez drame v kuhinji

Ta teden bodo kosila večinoma tako preprosto skuhana, da se boste začudili še sami sebi. Zahtevnost se bo stopnjevala ob koncu tedna, a v kuhinji ne bo pretiranih zapletov.

Začnimo s preprosto omleto, ki se topi v ustih, nadaljujmo s puranjimi trakci v odlični omaki ob rižu in solati, palačinke pa bomo postregli kot testenine …

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Popolna omleta s šparglji

Omleta je ena najpreprostejših jedi, ki pa jo je kljub temu treba pripraviti z veliko ljubezni. Ostati mora sočna!

 

Torek: Puranji trakci s smetano in rižem

Večna klasika, ki zadovolji staro in mlado. Tudi poceni.


Sreda: Pirine palačinke kot rezanci v gobovi omaki

Palačinke narežemo v juhe, a zakaj z njimi ne bi nadomestili testenin? Verjemite, nastane božanska jed, ki ne vzame veliko časa za pripravo.


Četrtek: Testenine v paradižnikovi omaki iz ene ponve

Testenine s preprosto omako, ki jih zapečemo v pečici. Nova dimenzija klasičnega recepta.


Petek: Ocvrti lignji

Ocvrti (frigani) kalamari so potuhnjeno preprosti. Ta legendarna jed namreč sestoji le iz lignjev in začinjene moke, njihova kuha pa je še najbolj ajnfoh – potrebna je le kratka kopel v vročem olju. Tako pripravljeni bodo zelo mehki!

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: rez-art/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana