Tedenski jedilnik: hitro in poceni prav vsak dan

Človek se kar veseli vsakega dneva posebej, ko ve, da ga čaka tako dobro kosilo. Preverite nov tedenski jedilnik.

Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!

Ponedeljek: Polpeti s sladkim krompirjem

Alternativa in bolj zdrava različica je cvrtje v pečici.


Torek: Polnjene gobice s sirom

Gojene gobice so izvrstno in vsestransko uporabno živilo, lahko jih pečemo, dušimo ali pražimo.


Sreda: Popečena polenta z bučnim oljem

Skromno, vendar imenitnega okusa.


Četrtek: Cvetačno-zdrobovi hrustljavčki

Odlična jed za prste oblizniti.


Petek: Božanski slivovi cmoki s skuto, cimetom in makom

Sladke sezonske slive, skuta, mak in cimet … Je lahko sploh kaj boljšega?


Sobota: Štrudelj z zeljem in kajmakom za prste obliznit

Zelenjavni zavitek je odlična priloga ali samostojna jed ob skledi solate, ki jo lahko pripravimo vnaprej in postrežemo hladno.


Nedelja: Piščančji zvitki s slanino

Odličen recept, ki bo navdušil vse za mizo.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana