
Človek se kar veseli vsakega dneva posebej, ko ve, da ga čaka tako dobro kosilo. Preverite nov tedenski jedilnik.
Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!
Ponedeljek: Polpeti s sladkim krompirjem
Alternativa in bolj zdrava različica je cvrtje v pečici.
Torek: Polnjene gobice s sirom
Gojene gobice so izvrstno in vsestransko uporabno živilo, lahko jih pečemo, dušimo ali pražimo.
—
Sreda: Popečena polenta z bučnim oljem
Skromno, vendar imenitnega okusa.
Četrtek: Cvetačno-zdrobovi hrustljavčki
Odlična jed za prste oblizniti.
Petek: Božanski slivovi cmoki s skuto, cimetom in makom
Sladke sezonske slive, skuta, mak in cimet … Je lahko sploh kaj boljšega?
Sobota: Štrudelj z zeljem in kajmakom za prste obliznit
Zelenjavni zavitek je odlična priloga ali samostojna jed ob skledi solate, ki jo lahko pripravimo vnaprej in postrežemo hladno.
Nedelja: Piščančji zvitki s slanino
Odličen recept, ki bo navdušil vse za mizo.
—
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Getty Images