
Polnili bomo zelenjavo, spekli najbolj preprosto pito, pobrali rdečo peso in jajčevce. Nov teden, nov jedilnik. Dober tek!
Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!
Ponedeljek: Kremna korenčkova juha
To je pravzaprav juha, v katero lahko zakuhate tudi rezančke.
Torek: Jajčevci s skutnim nadevom v paradižnikovi omaki
Hitra in odlična jed z jajčevci.
Sreda: Polnjena zelenjava
Kadar pomislimo na polnjeno zelenjavo, nam misli kar same uidejo k eni in edini – polnjeni (filani) papriki. Pa znate napolniti še kaj drugega? Jih znate pripraviti še kako drugače?
Četrtek: Pita iz listnatega testa s klobaso in bučko
Odlična topla ali hladna.
Petek: Solata iz rdeče pese in avokada z limonovim prelivom
Očiščevalna sezonska solata.
Sobota: Testenine iz enega lonca
Umažemo le eno kozico, v katero gredo prav vse sestavine, damo jih kuhati, se vrnemo in voilà!
Nedelja: Parmigiana di malanzane
Zapečeni jajčevci s parmezanom in paradižnikom. Božansko!
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Alleko/Getty Images