Tedenski jedilnik: hitro in poceni

Polnili bomo zelenjavo, spekli najbolj preprosto pito, pobrali rdečo peso in jajčevce. Nov teden, nov jedilnik. Dober tek!

Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!

Ponedeljek: Kremna korenčkova juha

To je pravzaprav juha, v katero lahko zakuhate tudi rezančke.


Torek: Jajčevci s skutnim nadevom v paradižnikovi omaki

Hitra in odlična jed z jajčevci.


Sreda: Polnjena zelenjava

Kadar pomislimo na polnjeno zelenjavo, nam misli kar same uidejo k eni in edini – polnjeni (filani) papriki. Pa znate napolniti še kaj drugega? Jih znate pripraviti še kako drugače?


Četrtek: Pita iz listnatega testa s klobaso in bučko

Odlična topla ali hladna.


Petek: Solata iz rdeče pese in avokada z limonovim prelivom

Očiščevalna sezonska solata.


Sobota: Testenine iz enega lonca

Umažemo le eno kozico, v katero gredo prav vse sestavine, damo jih kuhati, se vrnemo in voilà!


Nedelja: Parmigiana di malanzane

Zapečeni jajčevci s parmezanom in paradižnikom. Božansko!


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed