Tedenski jedilnik: hitro pripravljena in poceni kosila

Polnili bomo zelenjavo, spekli najbolj preprosto pito, pobrali rdečo peso in jajčevce. Nov teden, nov jedilnik. Dober tek!

Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!

Ponedeljek: Kremna korenčkova juha

To je pravzaprav juha, v katero lahko zakuhate tudi rezančke.


Torek: Jajčevci s skutnim nadevom v paradižnikovi omaki

Hitra in odlična jed z jajčevci.


Sreda: Polnjena zelenjava

Kadar pomislimo na polnjeno zelenjavo, nam misli kar same uidejo k eni in edini – polnjeni (filani) papriki. Pa znate napolniti še kaj drugega? Jih znate pripraviti še kako drugače?


Četrtek: Pita iz listnatega testa s klobaso in bučko

Odlična topla ali hladna.


Petek: Solata iz rdeče pese in avokada z limonovim prelivom

Očiščevalna sezonska solata.


Sobota: Testenine iz enega lonca

Umažemo le eno kozico, v katero gredo prav vse sestavine, damo jih kuhati, se vrnemo in voilà!


Nedelja: Parmigiana di malanzane

Zapečeni jajčevci s parmezanom in paradižnikom. Božansko!


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Alleko/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana