Tedenski jedilnik: hitro, sezonsko in osvežilno

Vedno bolj vroče postaja, zato se pripravi hrane posvečamo manj kot običajno. To so kosila, ki nam vzamejo pol ure kuhe ali pa še manj. Dober tek in dober teden vam želimo!

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Zeleni gaspačo s kumaro in avokadom

Namesto klasične hladne juhe na osnovi paradižnika tokrat osvežilna različica gaspača, ki ima za osnovo kumaro in avokado.


Torek: Popoln recept za šakšuko

Pikantna razičica sataraša, le bolj elegantnega videza.


Sreda: Bučke z žara

Brez bučk ni pravega poletja!

Četrtek: Sezonska solata z lubenico in presenečenjem

Tako zelo osvežilna, da jo je v vročih dneh res užitek jesti.


Petek: Čisto preprost sirov burek, ki ga boste pripravili v 5 minutah

Zraven pa ohlajen jogurt in kosilo bo popolno.


Sobota: Stročji fižol s krompirjem

Krompir in stročji fižol sta preverjeno najboljša kombinacija okusov, ki si jih lahko poleti privoščimo v najbolj sveži izvedbi.



Nedelja: Postrv v pečici s češnjevim paradižnikom

Slastna ribica za prste obliznit.


Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Beboyphoto.com/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed