
Same odlične jedi smo vključili v tedenski jedilnik. V loncih bomo pomešali malce nostalgije, ponovili, kako se pravilno skuha odlične koruzne žgance in poklicali pomlad.
Ponedeljek: Odlična krompirjeva juha
Preprosta in poceni jed na žlico.
Torek: Testenine z jajci in pršutom
Ne čisto prava carbonara, tudi nič kaj posebnega in zahtevnega. Skoraj klasičen recept.
Sreda: Posolanka z jabolki
Izvrstna sladica brez jajc (in priložnost, da začnete trošiti ogromne zaloge suhega kvasa, ki ste jih nakupili :).
Četrtek: Piščančji zrezki s čemažem
Ali s poljubnimi zelišči.
Petek: Kašnat’ zel’e
Prevod: kislo zelje s proseno kašo. Gorenjska specialiteta za zadnje vzdihljaje mrzlega letnega časa (pa tudi na kislo zelje smo nori).
Sobota: Kako naredimo koruzne žgance
Kako pa vam kaj gre kuhanje pravih koruznih žgancev? Svetuje prava mojstrica te jedi Tonka Zadnikar.
Nedelja: Musaka s špinačno omako
Jed, pri kateri je prepovedano šteti kalorije.