Tedenski jedilnik: ideje za kosila, ki bodo hitro nared

Same odlične jedi smo vključili v tedenski jedilnik. V loncih bomo pomešali malce nostalgije, ponovili, kako se pravilno skuha odlične koruzne žgance in poklicali pomlad.

Ponedeljek: Odlična krompirjeva juha

Preprosta in poceni jed na žlico.


Torek: Testenine z jajci in pršutom

Ne čisto prava carbonara, tudi nič kaj posebnega in zahtevnega. Skoraj klasičen recept.


Sreda: Posolanka z jabolki

Izvrstna sladica brez jajc (in priložnost, da začnete trošiti ogromne zaloge suhega kvasa, ki ste jih nakupili :).


Četrtek: Piščančji zrezki s čemažem

Ali s poljubnimi zelišči.


Petek: Kašnat’ zel’e

Prevod: kislo zelje s proseno kašo. Gorenjska specialiteta za zadnje vzdihljaje mrzlega letnega časa (pa tudi na kislo zelje smo nori).


—-

Sobota: Kako naredimo koruzne žgance

Kako pa vam kaj gre kuhanje pravih koruznih žgancev? Svetuje prava mojstrica te jedi Tonka Zadnikar.


Nedelja: Musaka s špinačno omako

Jed, pri kateri je prepovedano šteti kalorije.

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed