Tedenski jedilnik: ideje za kosila, ki bodo hitro nared

Same odlične jedi smo vključili v tedenski jedilnik. V loncih bomo pomešali malce nostalgije, ponovili, kako se pravilno skuha odlične koruzne žgance in poklicali pomlad.

Ponedeljek: Odlična krompirjeva juha

Preprosta in poceni jed na žlico.


Torek: Testenine z jajci in pršutom

Ne čisto prava carbonara, tudi nič kaj posebnega in zahtevnega. Skoraj klasičen recept.


Sreda: Posolanka z jabolki

Izvrstna sladica brez jajc (in priložnost, da začnete trošiti ogromne zaloge suhega kvasa, ki ste jih nakupili :).


Četrtek: Piščančji zrezki s čemažem

Ali s poljubnimi zelišči.


Petek: Kašnat’ zel’e

Prevod: kislo zelje s proseno kašo. Gorenjska specialiteta za zadnje vzdihljaje mrzlega letnega časa (pa tudi na kislo zelje smo nori).


—-

Sobota: Kako naredimo koruzne žgance

Kako pa vam kaj gre kuhanje pravih koruznih žgancev? Svetuje prava mojstrica te jedi Tonka Zadnikar.


Nedelja: Musaka s špinačno omako

Jed, pri kateri je prepovedano šteti kalorije.

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana