
Hitro in enostavno, da bo ostalo veliko časa za raziskovanje narave, posedanje na vrtu in obdelovanje vrtička.
V zamrzovalniku se zagotovo skriva še kaj stročjega fižola, porabimo ga v boraniji. Rižoto obarvajmo z mlado špinačo in šparglji, skuhajmo hitro carbonaro in se pocrkljajmo s čufti iz otroštva.
Ponedeljek: Boranja za prste oblizniti
Porabite zaloge stročjega fižola. Zraven lahko postrežemo dober, domač koruzni zdrob.
Torek: Zelena rižota
Zeleni listi špinače so na vrhu seznama super hrane, zato je ne kuhamo predolgo, da ohranimo njeno hranilno vrednost.
Sreda: Hitri špageti carbonara
Če res ni časa – za tole se bo že našel. Kultni recept malo drugače.
Četrtek: Čufti s krompirjevim pirejem
Mmm, kako bodo otroci veseli tega kosila!
—
Petek: Slastna nabodala z lososom
Zadišalo bo po morju.
—
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Roxiller/Getty Images
—