Tedenski jedilnik: izbor priljubljenih kosil, preprostih za pripravo

Hitro in enostavno, da bo ostalo veliko časa za raziskovanje narave, posedanje na vrtu in obdelovanje vrtička.

V zamrzovalniku se zagotovo skriva še kaj stročjega fižola, porabimo ga v boraniji. Rižoto obarvajmo z mlado špinačo in šparglji, skuhajmo hitro carbonaro in se pocrkljajmo s čufti iz otroštva.

Ponedeljek: Boranja za prste oblizniti

Porabite zaloge stročjega fižola. Zraven lahko postrežemo dober, domač koruzni zdrob.


Torek: Zelena rižota

Zeleni listi špinače so na vrhu seznama super hrane, zato je ne kuhamo predolgo, da ohranimo njeno hranilno vrednost.


Sreda: Hitri špageti carbonara

Če res ni časa – za tole se bo že našel. Kultni recept malo drugače.


Četrtek: Čufti s krompirjevim pirejem

Mmm, kako bodo otroci veseli tega kosila!


Petek: Slastna nabodala z lososom

Zadišalo bo po morju.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Roxiller/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana