
Čevapčiči, ražnjiči, domači burger in bograč so dobrote, ki se jim te dni težko upremo. Maj pa je tudi čas za najboljšo špargljevo juho.
Ponedeljek: Čevapčiči in skrivnost priprave
Postrežemo z mlado čebulo, ajvarjem in zeleno solato, ki smo jo začinili z balzamičnim kisom, oljčnim oljem in soljo.

Torek: Najboljša špargljeva juha
Kam z olesenelimi stebli špargljev, ki bi jih sicer zavrgli? V juho z njimi! To je bistvo tega recepta.
Sreda: Bograč: Ta recept prekmurske kuharice bo postal vaš najljubši
Mi smo ga prvič kuhali pozimi, a tudi te dni je pravi čas, da si ga omislimo. Za spremembo, namesto klasičnega golaža. Lotimo se ga kar v kotličku nekje na vrtu. Samo še to lahko dodamo: ta bograč je prava simfonija!
Četrtek: Piščančja nabodala z zelenjavo iz voka
Piščanec, nataknjen na lesene palčke, je zelo priročen, da ga porabimo tudi kako drugače. Ni se nam treba ukvarjati z rezanjem mesa, to pa je pogosto že marinirano.

Petek: Najboljši recept za burger
Burger je res klasika in ena najbolj priljubljenih poletnih jedi za sproščena druženja, prav taka, kot nam poleti najbolj ustreza. Razširjen je po vsem svetu, njegova priprava pa je na prvi pogled smešno lahka in hitra – vendar je treba upoštevati nekaj podrobnosti, če si želimo sočen burger, ki je z vsakim grižljajem popoln užitek!
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Angelika Heine/Getty Images