Tedenski jedilnik: jedi, ki jih pripravljamo okoli prvega maja

Čevapčiči, ražnjiči, domači burger in bograč so dobrote, ki se jim te dni težko upremo. Maj pa je tudi čas za najboljšo špargljevo juho.

Ponedeljek: Čevapčiči in skrivnost priprave

Postrežemo z mlado čebulo, ajvarjem in zeleno solato, ki smo jo začinili z balzamičnim kisom, oljčnim oljem in soljo.

Kultne jedi: čevapčiči

Torek: Najboljša špargljeva juha

Kam z olesenelimi stebli špargljev, ki bi jih sicer zavrgli? V juho z njimi! To je bistvo tega recepta.

Sreda: Bograč: Ta recept prekmurske kuharice bo postal vaš najljubši

Mi smo ga prvič kuhali pozimi, a tudi te dni je pravi čas, da si ga omislimo. Za spremembo, namesto klasičnega golaža. Lotimo se ga kar v kotličku nekje na vrtu. Samo še to lahko dodamo: ta bograč je prava simfonija!

Četrtek: Piščančja nabodala z zelenjavo iz voka

Piščanec, nataknjen na lesene palčke, je zelo priročen, da ga porabimo tudi kako drugače. Ni se nam treba ukvarjati z rezanjem mesa, to pa je pogosto že marinirano.

Ražnjiči so pristali v voku

Petek: Najboljši recept za burger

Burger je res klasika in ena najbolj priljubljenih poletnih jedi za sproščena druženja, prav taka, kot nam poleti najbolj ustreza. Razširjen je po vsem svetu, njegova priprava pa je na prvi pogled smešno lahka in hitra – vendar je treba upoštevati nekaj podrobnosti, če si želimo sočen burger, ki je z vsakim grižljajem popoln užitek!

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Angelika Heine/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana