Tedenski jedilnik: Jedi, ki vam bodo vzele 20 minut

Avgust se počasi poslavlja, zato bomo izkoristili zadnje počitniške dni in v kuhinji preživeli nekoliko manj časa. Tukaj so hitra kosilca za okrepitev med pohajkovanji ali šolskimi nakupi.

Hiter bučkin pesto in krpice za odličen začetek tedna, paprike z lečo nas bodo kakovostno nasitile, brez špagetov s svežo paradižnikovo omako pa te dni ne gre …

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Hitre bučkine krpice

Ena tistih jedi, ki so nared v dvajsetih minutah. Skoraj brez kuhe in skoraj brez umazanih loncev. Krasno za poleti, kajne?

Torek: Nadevane paprike z lečo in salamo

Lahko bi rekli, da je ta recept tiste vrste, s katerim pospravimo hladilnik. Lečo lahko nadomestite s piro, kuskusom ali bulgurjem, salamo pa z brezmesnimi nadomestki, pršutom, slanino … Uporabite domišljijo.Sreda: Špageti s »svežo« paradižnikovo omako

Sočen poletni obrok.


Četrtek: Palačinke z limono in sladkorjem

Kot v dobrih starih časih. Osvežilno in sladko.


Petek: Recept za stročji fižol s krompirjem, ki bo postal vaš najljubši

Krompir in stročji fižol sta preverjeno najboljša kombinacija okusov, ki si jih lahko poleti privoščimo v najbolj sveži izvedbi.


Sobota: Ocvrti lignji

Ocvrti (frigani) kalamari so potuhnjeno preprosti. Ta legendarna jed namreč sestoji le iz lignjev in začinjene moke, njihova kuha pa je še najbolj ajnfoh – potrebna je le kratka kopel v vročem olju.


Nedelja: Skutna pita s češnjevimi paradižniki

Topla ali hladna je za prste obliznit.


Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed