
Avgust se počasi poslavlja, zato bomo izkoristili zadnje počitniške dni in v kuhinji preživeli nekoliko manj časa. Tukaj so hitra kosilca za okrepitev med pohajkovanji ali šolskimi nakupi.
Hiter bučkin pesto in krpice za odličen začetek tedna, paprike z lečo nas bodo kakovostno nasitile, brez špagetov s svežo paradižnikovo omako pa te dni ne gre …
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Hitre bučkine krpice
Ena tistih jedi, ki so nared v dvajsetih minutah. Skoraj brez kuhe in skoraj brez umazanih loncev. Krasno za poleti, kajne?
—
Torek: Nadevane paprike z lečo in salamo
Lahko bi rekli, da je ta recept tiste vrste, s katerim pospravimo hladilnik. Lečo lahko nadomestite s piro, kuskusom ali bulgurjem, salamo pa z brezmesnimi nadomestki, pršutom, slanino … Uporabite domišljijo.

—
Sreda: Špageti s »svežo« paradižnikovo omako
Sočen poletni obrok.
—
Četrtek: Palačinke z limono in sladkorjem
Kot v dobrih starih časih. Osvežilno in sladko.
—
Petek: Recept za stročji fižol s krompirjem, ki bo postal vaš najljubši
Krompir in stročji fižol sta preverjeno najboljša kombinacija okusov, ki si jih lahko poleti privoščimo v najbolj sveži izvedbi.
—
Sobota: Ocvrti lignji
Ocvrti (frigani) kalamari so potuhnjeno preprosti. Ta legendarna jed namreč sestoji le iz lignjev in začinjene moke, njihova kuha pa je še najbolj ajnfoh – potrebna je le kratka kopel v vročem olju.
—
Nedelja: Skutna pita s češnjevimi paradižniki
Topla ali hladna je za prste obliznit.
—
Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Naslovna fotografija: Hana Splichal