Tedenski jedilnik: Jedi, ki vam bodo vzele 20 minut

Avgust se počasi poslavlja, zato bomo izkoristili zadnje počitniške dni in v kuhinji preživeli nekoliko manj časa. Tukaj so hitra kosilca za okrepitev med pohajkovanji ali šolskimi nakupi.

Hiter bučkin pesto in krpice za odličen začetek tedna, paprike z lečo nas bodo kakovostno nasitile, brez špagetov s svežo paradižnikovo omako pa te dni ne gre …

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Hitre bučkine krpice

Ena tistih jedi, ki so nared v dvajsetih minutah. Skoraj brez kuhe in skoraj brez umazanih loncev. Krasno za poleti, kajne?

Torek: Nadevane paprike z lečo in salamo

Lahko bi rekli, da je ta recept tiste vrste, s katerim pospravimo hladilnik. Lečo lahko nadomestite s piro, kuskusom ali bulgurjem, salamo pa z brezmesnimi nadomestki, pršutom, slanino … Uporabite domišljijo.Sreda: Špageti s »svežo« paradižnikovo omako

Sočen poletni obrok.


Četrtek: Palačinke z limono in sladkorjem

Kot v dobrih starih časih. Osvežilno in sladko.


Petek: Recept za stročji fižol s krompirjem, ki bo postal vaš najljubši

Krompir in stročji fižol sta preverjeno najboljša kombinacija okusov, ki si jih lahko poleti privoščimo v najbolj sveži izvedbi.


Sobota: Ocvrti lignji

Ocvrti (frigani) kalamari so potuhnjeno preprosti. Ta legendarna jed namreč sestoji le iz lignjev in začinjene moke, njihova kuha pa je še najbolj ajnfoh – potrebna je le kratka kopel v vročem olju.


Nedelja: Skutna pita s češnjevimi paradižniki

Topla ali hladna je za prste obliznit.


Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana