Tedenski jedilnik: jedi, po katerih obliznemo vse prste

Pri nas nikoli ne zmanjka idej za dobro kosilo, ki se ga s ščepcem ustvarjalnosti razveselite prav vsak dan.

Kaj bi brez krompirja! Tokrat takšnega zares hrustljavega, ki bo odličen ob skledi solate. Zeliščna pita vas bo odpeljala v Francijo, zadišalo bo po lososu in njokih, končno pa se lotimo tudi burgerja.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Dvobarvni krompirjevi krhlji s parmezanom

Hrustljavi napad z obeh strani.


Torek: Zeliščni quiche, ki navduši

Ob kozarcu vina vas ta quiche očara po francosko.


Sreda: Recept za briami

Grška jed s krompirjem in bučkami za brezmesni obrok.


Četrtek: Popečen file lososa z njoki

Klasično in izvrstno.




Petek: Zapečene skutne palačinke

Kultna jed, v količinah za enkrat.


Sobota: Recept za domači burger: od priprave pleskavice, bombetk, karamelizirane čebule do preliva

Doma pripravljen burger je 100-odstot­no najboljši, saj vanj vložimo svojo energijo in čas, uporabimo svoje najljubše sestavine. Pomembno je, da kupimo kakovostno meso, predvsem mora biti resnično sveže in po možnosti domače.



Nedelja: Domača goveja juha po receptu Alme Rekić

Goveja juha je nekakšna osnova slovenske kulinarike in kot pravi Alma Rekić, jo mora znati pripraviti čisto vsak.

Goveja juha, kot jo pripravi Alma Rekić.

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Daniel Vincek

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed