Tedenski jedilnik: jedi s pridihom prvomajskih počitnic

Kuharija tega tedna se vrti okoli prvomajskih praznikov, ko že tradicionalno zakurimo žar ali pa skuhamo golaž v kotličku na vrtu.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Zdrobova juha s kislico

Preprosta, a slastna zdrobova juha z malce svežine.


Torek: Zvita sirnica po hitrem postopku

Zvita sirnica (ali po domače sirov burek) bo hitro pripravljena, zato je idelana za tiste dni v tednu, ko nimate časa, da bi se zapletali z dolgotrajnimi recepti.


Sreda: Recept za domače čevapčiče

Najboljši so z žara, imamo pa tudi namig, kako bodo uspeli v pečici.


Četrtek: Šparglji z jajci iz pečice

Brezmesna ali mesna različica – odločitev je vaša.


Petek: Prvomajski golaž

Golaž je imenitna jed, ne ravno hitro pripravljena, čeprav z njo ni veliko dela. Pravi okus dobi šele po uri ali dveh kuhanja oziroma dušenja, pogosto še boljšega pa naslednji dan.


Sobota: Marinirana piščančja nabodala

Priporočam, da zraven postrežete še tzatziki.


Nedelja: Ravioli v smetanovi omaki z limono

Čudovita jed, pa tako enostavna!


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana