Tedenski jedilnik: jedi s pridihom prvomajskih počitnic

Kuharija tega tedna se vrti okoli prvomajskih praznikov, ko že tradicionalno zakurimo žar ali pa skuhamo golaž v kotličku na vrtu.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Zdrobova juha s kislico

Preprosta, a slastna zdrobova juha z malce svežine.


Torek: Zvita sirnica po hitrem postopku

Zvita sirnica (ali po domače sirov burek) bo hitro pripravljena, zato je idelana za tiste dni v tednu, ko nimate časa, da bi se zapletali z dolgotrajnimi recepti.


Sreda: Recept za domače čevapčiče

Najboljši so z žara, imamo pa tudi namig, kako bodo uspeli v pečici.


Četrtek: Šparglji z jajci iz pečice

Brezmesna ali mesna različica – odločitev je vaša.


Petek: Prvomajski golaž

Golaž je imenitna jed, ne ravno hitro pripravljena, čeprav z njo ni veliko dela. Pravi okus dobi šele po uri ali dveh kuhanja oziroma dušenja, pogosto še boljšega pa naslednji dan.


Sobota: Marinirana piščančja nabodala

Priporočam, da zraven postrežete še tzatziki.


Nedelja: Ravioli v smetanovi omaki z limono

Čudovita jed, pa tako enostavna!


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed