Tedenski jedilnik: Ješprenjčkova rižota, božanska enolončnica in še in še

Globoko smo že zabredli v junij, pred nami pa je nov teden. Za vas smo pripravili nov tedenski jedilnik.

Že veste, kaj boste kuhali ta teden? Naj vam naš že tradicionalni tedenski jedilnik priskoči na pomoč pri vaših kosilih in večerjah. Od ješprenjčkove rižote, do obare s tortelini. Nismo pa pozabili niti na takšne in drugačne testenine. Skratka, Iz naših in vaših loncev bo dišalo. Želimo vam uspešen in odličnih okusov poln teden!

Ponedeljek: Ješprenjčkova rižota s šparglji

Slastna rižotka iz bisernega ječmena, ki ji da več teksture in okusa kot klasični riž. V nežni pomladni kombinaciji špargljev in graha.

Torek: Testenine s črnim ohrovtom

Predjed za štiri ali kosilo za dva.

Sreda: Zeljne krpice Urške Fartelj

Domače rezančno testo in sladko zelje.

Četrtek: Piščanec v smetanovi gorčični omaki

Krasna jed za dve osebi.

Petek: Polnjene gobice s sirom

Gojene gobice so izvrstno in vsestransko uporabno živilo, lahko jih pečemo, dušimo ali pražimo.

Sobota: Ena fina piščančja enolončnica s tortelini

Zadnja možnost za bučke?

Nedelja: Pečenka s krompirjem in cvetno marmelado

Preskušeno. Odobreno.

Naslovna fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana