Tedenski jedilnik: juhe in enolončnice

Po praznikih se prileže nekaj na žlico. Pripravili smo izbor gostih juh in enolončnic, ki ne obtežijo želodca.

Tedenski jedilnik je najtežje zasnovati, ko je za nami praznik z obilno obloženo mizo. Priporočamo vam, da te dni želodce pomirite z jedmi na žlico, kot so obare, goste zelenjavne juhe in enolončnice.

Ponedeljek: Korenčkova juha s pšeničnim zdrobom

Slastna juhica, ki bo všeč tudi najmlajšim.

Torek: Ješprenjeva enolončnica, kot je še niste naredili

Recept za to enostavno zimsko jed, narejeno nekoliko drugače in naravnost vznemirljivo.

Sreda: Zelenjavna juha z velikimi žličniki

Za posebno zadoščenje poskrbijo veliki žličniki iz pirine moke. To juho smo prvič skuhali kot slovo poletju, a so sestavine, ki smo jih uporabili, na voljo vse leto. Namesto zrelega paradižnika uporabite domačo mezgo.

Četrtek: Krompirjeva enolončnica s piro in govedino

Krepka enolončnica, da nas pogreje. Žitna zrna (piro, pšenico, kamut ipd.) lahko skuhamo vnaprej, ohlajena hranimo v hladilniku in porabljamo v solatah, namazih in enolončnicah.

Petek: Enolončnica z bučo in piščančjim mesom

Uporabite korenino ingverja, ki jo v juho naribate, ali suhi ingver v prahu; v količinah po lastnem okusu.
Različica: Namesto muškatne buče uporabite katerokoli bučo z oranžnim mesom. Juho po želji postrezite z brizgom bučnega olja.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: nensuria/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana