Tedenski jedilnik: kaj za kosilo od ponedeljka do petka

Med tednom je težje razmisliti, kaj dati v lonec, zato so ponovno tukaj naši predlogi z okusnimi kosili za vsak dan. Naj vam teknejo!

Teden je vedno dobro začeti z nečim na žlico, v torek priporočamo zelo okusna škotska jajca, ob katerih boste ponudili še skledo solate, sreda pa je dan za sladko razvajanje. Proti koncu tedna še hitre testenine z brokolijem in pa božanski golaž iz skuš, ki najbolj tekne ob polenti.

Ponedeljek: Enolončnica s krompirjem in testeninami

Krepka samostojna jed. Priprava: 10 minut; kuhanje: 35 minut.

Torek: Jajca po škotsko

Znamenit recept. Priprava: kuhanje jajc + 5 minut; cvrenje: 5 minut za vsako serijo.

Sreda: Ajdovi štruklji

Sladko razvajanje sredi tedna.

Četrtek: Testenine z brokolijem in sardinami

Hitro pripravljen hranljiv obrok za močne kosti. Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 15 minut.

Petek: Golaž iz skuš

To je recept naše bralke Vojke Cijan, ki nam ga je poslala, ko smo kuhali iz tistega, kar je bilo na zalogi v času zloglasne karantene. Preprost, hiter, priročen – kot nalašč za petek, da nam ostane čas še za kaj drugega. Priprava: 20 minut.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana