Tedenski jedilnik: Kaj za kosilo v prazničnem tednu

Nekaj na hitro, nekaj pa za dušo in urjenje kuharskih veščin ter znanja. Dober tek in lepe praznike vam želimo!

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Koromačeva juha s hrustljavim sladkim krompirjem

Koromačeva se prav prileže: hitro je kuhana in tako »nevtralizira«, da po njej lahko pojemo še marsikaj.


Torek: Njoki z rumeno bučo in brstičnim ohrovtom

Brstični ohrovt je prava zimska delikatesa. Rahlo grenek okus popravijo njoki s sladko bučo, kiselkast odtenek pa dodajo sušeni paradižniki.


Sreda: Goveji ptički, spomin na stare čase

Ljubka, staromodna in popolna klasika.


Četrtek: Zvitki iz rdečega zelja

Rdeče zelje simbolizira dobiček, dober izid, uspeh, za kar je verjetno odločilna njegova nenavadna barva. Pomaga pri prebavi in vsebuje veliko vitamina C za boljšo odpornost.


Petek: Ajdovi štruklji, kot jih pripravijo koroške gospodinje

Edav povitnjek pravijo tej jedi, pripravile pa so ga urne gospodinje iz Libelič.


Sobota: Hitri rezanci s šunko in jajci Jamieja Oliverja

To je nadvse preprost recept, pripravljen v zgolj 10 minutah in zato odličen tako za hitro kosilo kot večerjo med napornimi delovniki. Tako kot ostale jedi, ki jih je Jamie sestavil pod konceptom 5 sestavin, tudi ta obljublja maksimalen okus z minimalno vloženega truda.


Nedelja: Noro preprosta ribja pita

Samo pet sestavin za odličen rezultat.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana