Tedenski jedilnik: klasike, ki vedno teknejo

Vsega po malem: jedi na žlico, iz enega lonca, testenine iz otroštva in bogato nedeljsko kosilo. Želimo vam dober tek in dober teden!

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Božanska lazanja s šparglji

Preprosta, hitra in lahkotnejša »bela« lazanja, v katero se prikupno vmešajo (še vedno zelo aktualni) šparglji.

Božanska lazanja s šparglji

Torek: Boranija

Jed na žlico v deževnem tednu še kako tekne.

Najbolj slastna je iz ostankov z žara.

Sreda: Zeljne krpice

Domače rezančno testo in sladko zelje.

Tako jih pripravi Urška Fartelj.

Četrtek: Ena fina piščančja enolončnica s tortelini

Hiter in okusen obrok na žlico, pri kuhi pa lahko porabite, kar je ostalo v hladilniku.

Na priročnost tortelinov pogosto pozabimo.

Petek: Stročji fižol s krompirjem po kmečko

Jed je najboljša pravkar skuhana.

Čas si prihranite, če vnaprej pripravite sestavine.

Sobota: Omleta s špinačo in parmezanom

Za štiri konkretne omlete.

Hitra jed ob skledi solate.

Nedelja: Odlična mesna štruca v pancetinem plaščku za nedeljsko kosilo

Imenitna pečenka, priljubljena mesna štruca, je klasika, za katero ima vsaka gospodinja svoj trik. Tudi mi.

Priporočamo, da se osebno oglasite pri mesarju in naj vam meso za mesno štruco zmelje ravno takrat.

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: SMarina/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana