Tedenski jedilnik: kosila drugega prazničnega tedna

Širimo obzorja rastlinske kuhinje, še vedno kuhamo sarmo in nekaj hitrih jedi.

Ker v prazničnem času pojemo preveč mesa, smo se odločili, da v tedenski jedilnik vključimo več rastlinske prehrane. Tako je v ospredju naša veganska kuharica Beba Splichal, ki je pripravila kreativno ponev, izvrstno pastinakovo juho, sarmo s praženim krompirjem in rižoto iz kvinoje. Čakajo pa vas tudi popolno ocvrte ribje palčke, za tiste, ki ne morete brez mesa, pa sta tukaj vrhunska krača in pasulj.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Kreativna ponev

Pravzaprav elegantna praznična jed.


Torek: Ribje palčke v pivskem testu

Zares dober recept za ocvrto ribo in vsi triki, da bo skorjica pivskega testa hrustljava, riba pa sočna in nič mastna.



Sreda: Pastinakova juha z mandlji

Naj vam pastinak v silvestrski juhi v novem letu prinese srečo in polne krožnike.


Četrtek: Pasulj na hitro

»Simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu.


Petek: Sarma, polnjena s krompirjem

Po izvirnem receptu se v sarme zvija pšenico ali kakšno drugo žito. Nekaj posebnega pa se nam je zdel nadev iz praženega krompirja.

 

Sobota: Odlična rižota iz kvinoje

Kvinoja naj ostane al dente, mehko čvrsta. Odlična alternativa klasični rižoti.


Nedelja: Svinjska krača s popečenim krompirjem in zelenjavo

Skrivnost dobre svinjske krače je v tem, da meso najprej v ponvi opečemo, da dobi lepo rjavkasto barvo, potem pa ga počasi spečemo še v pečici.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed