Tedenski jedilnik: Kosila drugega prazničnega tedna

Širimo obzorja rastlinske kuhinje, še vedno kuhamo sarmo in nekaj hitrih jedi.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Korma: recept za razkošno indijsko jed, ki jo lahko pripravi vsak

Za praznike so jedi bolj razkošne, zato je treba tudi v to kormo začimbe dodajati radodarno.


Torek: Pastinakova juha z mandlji

Naj vam pastinak v silvestrski juhi v novem letu prinese srečo in polne krožnike.


Sreda: Sarme z mešanico žit

Iščete ideje, kako sarmo pripraviti malce drugače?


Četrtek: Pasulj na hitro

»Simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu.


Petek: Odlična rižota iz kvinoje

Kvinoja naj ostane al dente, mehko čvrsta. Odlična alternativa klasični rižoti.


Sobota: Toč s klobaso

Ljubitelji mesnin vzemite 2 para klobas.


Nedelja: Lazanja

Slastno, preprosto, za začetnike ali profesionalce.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed