Tedenski jedilnik: Kosila iz sestavin, ki jih imamo pogosto na zalogi

Se tudi pri vas v hladilniku vedno skrivajo korenček, zeljna glava, paradižnik, v omarici polenta ali testenine, v zamrzovalniku pa mleto meso in perutnina? Ta jedilnik bo kot naročen.

Ponedeljek je deževen in prilegla se bo krepčilna juhica, med tednom pa bomo kuhali še ragu po priporočilih Jamieja Oliverja, v pečico zaprli zelenjavni rižev narastek, si omislili zares dobro cezarjevo solato …

Najboljša korenčkova juha s pancetnimi kruhki

Zelenjavna jed iz sestavin, ki so vedno v hladilniku.


Domača cezarjeva solata

Solato oplemeniti okusen solatni preliv, ki ne vsebuje rumenjakov ali inčunov.

Preprost ragu Jamieja Oliverja

Ker Jamie dobro ve, kako je kuhati za družino in kako se je treba malce znajti, je tokrat omako naredil na zalogo. V hladilniku jo lahko hranite do treh dni in jo uporabite pri lazanjah, musakah ali testeninah. Seveda pa jo vedno lahko shranite tudi v zamrzovalniku in jo porabite kasneje.


Zelenjavni rižev narastek

Da se bomo postnega časa lažje lotili, je zelenjavni rižev narastek kot nalašč in prava uteha.

Zeljne krpice: preprosto kosilo iz otroštva

Poenostavljen recept, pri izvedbi pa umažemo le en lonec. Brez mesa, primerno tudi kot priloga.


Mošnjički s polento in mocarelo

Priprava te jedi, s katero boste pred jedci izpadli, kot da ste kuhali vse dopoldne, je smešno lahka, najbolj pereč del je rožmarinova vejica.

Nadevan piščančji file po pariško

Zrezek, ki ga obožujemo ob nedeljskih kosilih. Sir in pršut sta klasika, v nadev pa smo dodali še šparglje. Vrhunsko!

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Bartosz Luczak/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed