Tedenski jedilnik: kosila, ki bi jih jedli vedno znova

Poigrali smo se s polento, blitvo skuhali kot v dalmatinski restavraciji, se pregrešili z mastno sirnico, v lonec vrgli veliko zelenjave in piščanca potopili v smetano.

Za ponedeljek naj bo nekaj na hitro, v torek pa si že lahko privoščimo sladke skutne cmoke v omamni borovničevi omaki. Krompirju bomo tokrat dodali blitvo, ki že bogato poganja na vrtovih, testenine pa bomo skuhali kot v italijanski vasici Amatrice …

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Zapečena polenta s paradižnikom in sirom

Lahka jed polnega okusa.


Torek: Borovničevi cmoki s kokosom

Da ne bodo vedno samo marelični, jih tokrat povaljamo v kokos in položimo na slastno borovničevo omako.


Sreda: Božanska blitva s krompirjem

Za pravo vzdušje naj bosta na mizi oljčno olje, s katerim radodarno dokončate krožnik, in kozarec vina.


Četrtek: Pasta all’ amatriciana

Testenine s panceto.


Petek: Kako naredimo sirov burek

Z drugimi besedami in pravilneje rečeno, naučimo se priprave zvite sirnice.


Sobota: Kuskus s piščancem alla caprese

Priljubljen okus, v katerem se družijo paradižnik, mocarela in bazilika, smo dodali vsestranskemu kuskusu. Zaprite ga v posodico in se podajte na lepše.


Nedelja: Piščanec v smetanovi omaki s paradižnikom

Priljubljeno kosilo z dodatkom poletne svežine, ki jo nosi paradižnik. Dober tek, vam želimo!

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Karisssa/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed