
Poigrali smo se s polento, blitvo skuhali kot v dalmatinski restavraciji, se pregrešili z mastno sirnico, v lonec vrgli veliko zelenjave in piščanca potopili v smetano.
Za ponedeljek naj bo nekaj na hitro, v torek pa si že lahko privoščimo sladke skutne cmoke v omamni borovničevi omaki. Krompirju bomo tokrat dodali blitvo, ki že bogato poganja na vrtovih, testenine pa bomo skuhali kot v italijanski vasici Amatrice …
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Zapečena polenta s paradižnikom in sirom
Lahka jed polnega okusa.
Torek: Borovničevi cmoki s kokosom
Da ne bodo vedno samo marelični, jih tokrat povaljamo v kokos in položimo na slastno borovničevo omako.
—
Sreda: Božanska blitva s krompirjem
Za pravo vzdušje naj bosta na mizi oljčno olje, s katerim radodarno dokončate krožnik, in kozarec vina.
Četrtek: Pasta all’ amatriciana
Testenine s panceto.
Petek: Kako naredimo sirov burek
Z drugimi besedami in pravilneje rečeno, naučimo se priprave zvite sirnice.
Sobota: Kuskus s piščancem alla caprese
Priljubljen okus, v katerem se družijo paradižnik, mocarela in bazilika, smo dodali vsestranskemu kuskusu. Zaprite ga v posodico in se podajte na lepše.
—
Nedelja: Piščanec v smetanovi omaki s paradižnikom
Priljubljeno kosilo z dodatkom poletne svežine, ki jo nosi paradižnik. Dober tek, vam želimo!

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Naslovna fotografija: Karisssa/Getty Images