Tedenski jedilnik: kosila, ki jih jemo vedno znova

Brez dobre bolonjske ne mine mesec, brez dobre paradižnikove jedi pa si te dni ne predstavljamo kosila. Poigrali smo se s polento, blitvo skuhali kot v dalmatinski restavraciji, se pregrešili z mastno sirnico, v lonec vrgli veliko zelenjave in piščanca potopili v smetano.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Zapečena polenta s paradižnikom in sirom

Lahka jed polnega okusa.


Torek: Najboljša bolonjska omaka

Naša kosila in večerje si pogosto izposodimo od zahodnih sosedov. Ena od italijanskih specialitet, ki ima na najinem šporgetu zakupljen abonma, je legendarna bolonjska omaka.


Sreda: Božanska blitva s krompirjem

Za pravo vzdušje naj bosta na mizi oljčno olje, s katerim radodarno dokončate krožnik, in kozarec vina.


Četrtek: Pasta all’ amatriciana

Testenine s panceto.


Petek: Kako naredimo sirov burek

Z drugimi besedami in pravilneje rečeno, naučimo se priprave zvite sirnice.


Sobota: Okusna mineštra s stročjim fižolom

Odličen družinski obrok iz enega lonca.


Nedelja: Piščanec v smetanovi omaki s paradižnikom

Priljubljeno kosilo z dodatkom poletne svežine, ki jo nosi paradižnik. Dober tek, vam želimo!

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed