Tedenski jedilnik: kosila, ki jih obožujemo avgusta

Poletje je na višku in na voljo je že vsa zelenjava, po kateri v tem obdobju hrepeni srce. Dober tek in dober teden, vam želimo!

Teden začenjamo z najboljšim receptom za boranijo, ki jo lahko skuhamo tudi na zalogo. Veselo bomo cmokali ob polnjenih paprikah, na hitro skuhali testenine z vso zelenjavo z vrta in spekli zelo preprosto pito s paradižniki …

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Najboljši recept za boranijo

Boranija (ali boranja) torej. V bistvu to jed pripravimo na enak oziroma zelo podoben način kot golaž. In tako kot pri golažu je tudi pri boraniji ključen vrstni red dodajanja sestavin, praženja … Količine niti niso tako zelo pomembne, da bi jih morali pisati v gramih. Saj veste … Simpl kot … aja, tisto je pasulj. No, saj golaž oziroma boranijo je tudi preprosto skuhati. Samo nekaj več časa vam bo vzelo: računajte na kaki dve uri.

Torek: Pečene bučke in krompir

Recept z bučkami in mladim krompirjem je popolna osnova, nič se ne bomo pretvarjali: je pa fantastična rešitev. Skoraj nič dela, ampak v tej ponvi, na tem pladnju bosta združeni sestavini, brez katerih si poletja pravzaprav niti ne predstavljamo.


Sreda: Hitre testenine s poletno zelenjavo

Lahkotne testeninice za vroč poletni dan naj bodo kar se da sproščene, neobremenjene, brezskrbne in zapeljive.


Četrtek: Najbolj preprosta pita z raznobarvnimi paradižniki

Za predjed ali hitro kosilo!


Petek: Te polnjene paprike z bogatim nadevom bodo v slast tudi sosedom

Ne ustrašite se recepta: sezona paprik ne sme mimo, ne da bi vsaj enkrat jedli polnjene, to je pač klasika.

Sobota: Grška musaka z jajčevci

Grška musaka se tradicionalno pripravlja z ovčetino, vi pa izberite svojo različico mletega mesa.


Nedelja: Navdušite s piščancem v paradižnikovi omaki

Sočne piščančje prsi, potopljene v okusa polno paradižnikovo omako z oljkami in kaprami. Recept zares uspe s svežim paradižnikom, lahko pa ga zamenjate s pločevinko konzerviranih pelatov.


Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed