
Poletje je na višku in na voljo je že vsa zelenjava, po kateri v tem obdobju hrepeni srce. Dober tek in dober teden, vam želimo!
Teden začenjamo z najboljšim receptom za boranijo, ki jo lahko skuhamo tudi na zalogo. Veselo bomo cmokali ob polnjenih paprikah, na hitro skuhali testenine z vso zelenjavo z vrta in spekli zelo preprosto pito s paradižniki …
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Najboljši recept za boranijo
Boranija (ali boranja) torej. V bistvu to jed pripravimo na enak oziroma zelo podoben način kot golaž. In tako kot pri golažu je tudi pri boraniji ključen vrstni red dodajanja sestavin, praženja … Količine niti niso tako zelo pomembne, da bi jih morali pisati v gramih. Saj veste … Simpl kot … aja, tisto je pasulj. No, saj golaž oziroma boranijo je tudi preprosto skuhati. Samo nekaj več časa vam bo vzelo: računajte na kaki dve uri.
—
Torek: Pečene bučke in krompir
Recept z bučkami in mladim krompirjem je popolna osnova, nič se ne bomo pretvarjali: je pa fantastična rešitev. Skoraj nič dela, ampak v tej ponvi, na tem pladnju bosta združeni sestavini, brez katerih si poletja pravzaprav niti ne predstavljamo.
—
Sreda: Hitre testenine s poletno zelenjavo
Lahkotne testeninice za vroč poletni dan naj bodo kar se da sproščene, neobremenjene, brezskrbne in zapeljive.
Četrtek: Najbolj preprosta pita z raznobarvnimi paradižniki
Za predjed ali hitro kosilo!
Petek: Te polnjene paprike z bogatim nadevom bodo v slast tudi sosedom
Ne ustrašite se recepta: sezona paprik ne sme mimo, ne da bi vsaj enkrat jedli polnjene, to je pač klasika.
—
Sobota: Grška musaka z jajčevci
Grška musaka se tradicionalno pripravlja z ovčetino, vi pa izberite svojo različico mletega mesa.
Nedelja: Navdušite s piščancem v paradižnikovi omaki
Sočne piščančje prsi, potopljene v okusa polno paradižnikovo omako z oljkami in kaprami. Recept zares uspe s svežim paradižnikom, lahko pa ga zamenjate s pločevinko konzerviranih pelatov.
—
Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Naslovna fotografija: Hana Splichal