Tedenski jedilnik: kosila, ki jih obožujemo avgusta

Poletje je na višku in na voljo je že vsa zelenjava, po kateri v tem obdobju hrepeni srce. Dober tek in dober teden, vam želimo!

Teden začenjamo z najboljšim receptom za boranijo, ki jo lahko skuhamo tudi na zalogo. Veselo bomo cmokali ob polnjenih paprikah, na hitro skuhali testenine z vso zelenjavo z vrta in spekli zelo preprosto pito s paradižniki …

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Najboljši recept za boranijo

Boranija (ali boranja) torej. V bistvu to jed pripravimo na enak oziroma zelo podoben način kot golaž. In tako kot pri golažu je tudi pri boraniji ključen vrstni red dodajanja sestavin, praženja … Količine niti niso tako zelo pomembne, da bi jih morali pisati v gramih. Saj veste … Simpl kot … aja, tisto je pasulj. No, saj golaž oziroma boranijo je tudi preprosto skuhati. Samo nekaj več časa vam bo vzelo: računajte na kaki dve uri.

Torek: Pečene bučke in krompir

Recept z bučkami in mladim krompirjem je popolna osnova, nič se ne bomo pretvarjali: je pa fantastična rešitev. Skoraj nič dela, ampak v tej ponvi, na tem pladnju bosta združeni sestavini, brez katerih si poletja pravzaprav niti ne predstavljamo.


Sreda: Hitre testenine s poletno zelenjavo

Lahkotne testeninice za vroč poletni dan naj bodo kar se da sproščene, neobremenjene, brezskrbne in zapeljive.


Četrtek: Najbolj preprosta pita z raznobarvnimi paradižniki

Za predjed ali hitro kosilo!


Petek: Te polnjene paprike z bogatim nadevom bodo v slast tudi sosedom

Ne ustrašite se recepta: sezona paprik ne sme mimo, ne da bi vsaj enkrat jedli polnjene, to je pač klasika.

Sobota: Grška musaka z jajčevci

Grška musaka se tradicionalno pripravlja z ovčetino, vi pa izberite svojo različico mletega mesa.


Nedelja: Navdušite s piščancem v paradižnikovi omaki

Sočne piščančje prsi, potopljene v okusa polno paradižnikovo omako z oljkami in kaprami. Recept zares uspe s svežim paradižnikom, lahko pa ga zamenjate s pločevinko konzerviranih pelatov.


Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana