Tedenski jedilnik: kosila v dobre pol ure

Kaj skuhati, da bo kosilo čim boljšega okusa, hkrati pa zanj ne bomo porabili veliko časa? Imamo nekaj odličnih idej.

Ta teden boste kuhali jedi, ki vam bodo vzele dobre pol ure časa ali pa še manj. Poznate zvijačo, kako do izvrstne lazanje kar dvakrat hitreje? Spet vam ponujamo našo uspešnico med hitrimi enolončnicami: ta je izvrstna, hranilna in pripravljena s čičerko. Tudi njoke bomo skuhali drugače, kot ste vajeni, rezance pa bomo ponudili kot Jamie Oliver.

Ponedeljek: Lazanja, ki jo pripravite v dvakrat krajšem času

Priprava lazanje se lahko zdi dolgotrajen proces, zaradi katerega si jo redkeje privoščimo. Kaj pa, če bi jo lahko naredili na hitro?

Vladimir Mironov/Getty Images

Torek: Ekspresna čičerkina enolončnica

V dobre pol urice si lahko zakuhamo aromatično jed, ki nas bo zbrcala na noge in spravila v boljšo voljo.

Sreda: Njoki z mesnimi kroglicami iz pečice

Jed, na katero se spomnite, ko se bo zelo mudilo. Za ta primer imejte vedno v zamrzovalniku vrečko njokov, v hladilniku pa čevapčiče in češnjev paradižnik.

Četrtek: Enostavno kosilo s piščancem in krompirjem malo drugače

Pripravljeno v eni ponvi in popolnoma brez kompliciranja, se ve.

Petek: Hitri rezanci s šunko in jajci

To je nadvse preprost recept, pripravljen v zgolj 10 minutah in zato odličen tako za hitro kosilo kot večerjo med napornimi delovniki. Tako kot ostale jedi, ki jih je Jamie sestavil pod konceptom 5 sestavin, tudi ta obljublja maksimalen okus z minimalno vloženega truda.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana