Tedenski jedilnik: kosila za kuhanje na zalogo

Jedi, ki se jih lahko skuha v večjih količinah in shrani za naprej.

Čeprav so počitnice in imamo nekateri nekoliko več časa za druženje v kuhinji, pa lahko vseeno kakšno jed skuhamo v dvojni količini in jo pospravimo za tiste dni, ko se bomo utapljali v delu in obveznostih z otroki. Dober tek in dober teden!

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Piščančja obara

Ogreje in razveselili s svojim rustikalnim šarmom. Recept vsebuje tudi pripravo cmočkov, a boste te morali skuhati sproti.


Torek: Jota s kislim zeljem in kranjsko klobaso

Čas je za jedi iz kislega zelja. S kosom kruha je to fantastično kosilo, ki si ga brez težav skuhamo na zalogo.


Sreda: Korenčkova milijonska juha

Juha iz vrtca, ki vedno pogreje in pomiri želodec ter prebudi lepe spomine. Naredite osnovo in jo zamrznite, zdrob in jajca pa dodajte sproti.


Četrtek: Goveji ragu

Pozabite na konzerve! Natrgano meso se v skoraj kremni omaki odlično razume s tako rekoč vsako prilogo.


Petek: Veganski bolognese z gorsko lečo

Ta recept je za vse, ki se izogibajo mesu ali preprosto želijo pojesti več rastlinskih sestavin, a se hkrati nočejo odreči okusu. Veganska različica z gorsko lečo je čisto podobna pravi bolonjski omaki, a brez mesa. Okusna in bogata omaka bo prava spremljava vašim testeninam.


Sobota: Kokošji kari z arašidi

Z rižem ali kuskusom bo prava poslastica. Izberemo pražene arašide, ki jih sami oluščimo, ali že oluščene slane arašide. Pri zadnjih je treba posvetiti malo več pazljivosti glede soljenja končne jedi.


Nedelja: Švedske mesne kroglice

Švedske mesne kroglice (Svenska köttbullar) je po svetu ponesla Ikea, v Stockholmu pa so najbolj znane tiste, ki jih pripravljajo v restavraciji Meatballs for the People. Poiskali smo še slovenskega kuharskega mojstra Boštjana Pristovnika, ki je po devetih letih dela na Švedskem že kar na »ti« z njimi.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: ahirao_photo/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana