
Jedi, ki se jih lahko skuha v večjih količinah in shrani za naprej.
Čeprav so počitnice in imamo nekateri nekoliko več časa za druženje v kuhinji, pa lahko vseeno kakšno jed skuhamo v dvojni količini in jo pospravimo za tiste dni, ko se bomo utapljali v delu in obveznostih z otroki. Dober tek in dober teden!
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Piščančja obara
Ogreje in razveselili s svojim rustikalnim šarmom. Recept vsebuje tudi pripravo cmočkov, a boste te morali skuhati sproti.
—
Torek: Jota s kislim zeljem in kranjsko klobaso
Čas je za jedi iz kislega zelja. S kosom kruha je to fantastično kosilo, ki si ga brez težav skuhamo na zalogo.
—
Sreda: Korenčkova milijonska juha
Juha iz vrtca, ki vedno pogreje in pomiri želodec ter prebudi lepe spomine. Naredite osnovo in jo zamrznite, zdrob in jajca pa dodajte sproti.
—
Četrtek: Goveji ragu
Pozabite na konzerve! Natrgano meso se v skoraj kremni omaki odlično razume s tako rekoč vsako prilogo.
—
Petek: Veganski bolognese z gorsko lečo
Ta recept je za vse, ki se izogibajo mesu ali preprosto želijo pojesti več rastlinskih sestavin, a se hkrati nočejo odreči okusu. Veganska različica z gorsko lečo je čisto podobna pravi bolonjski omaki, a brez mesa. Okusna in bogata omaka bo prava spremljava vašim testeninam.
—
Sobota: Kokošji kari z arašidi
Z rižem ali kuskusom bo prava poslastica. Izberemo pražene arašide, ki jih sami oluščimo, ali že oluščene slane arašide. Pri zadnjih je treba posvetiti malo več pazljivosti glede soljenja končne jedi.
—
Nedelja: Švedske mesne kroglice
Švedske mesne kroglice (Svenska köttbullar) je po svetu ponesla Ikea, v Stockholmu pa so najbolj znane tiste, ki jih pripravljajo v restavraciji Meatballs for the People. Poiskali smo še slovenskega kuharskega mojstra Boštjana Pristovnika, ki je po devetih letih dela na Švedskem že kar na »ti« z njimi.
—
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: ahirao_photo/Getty Images