Tedenski jedilnik: kosila za takrat, ko se nam ne da kuhati

Kaj pripraviti, ko se nam ne da kuhati? Pravzaprav je kar nekaj možnosti. Poleg dostave, seveda.

V hladilniku je vedno dobro hraniti vlečeno in listnato testo, pa tudi zavojček testa za pico, iz katerega bo hitro nastala obložena in hrustljava jed. Nekaj najboljšega je, da poleti nakuhamo sataraš in ga zamrznemo za zimo. Takrat si ga privoščimo z jajci na oko in dobrim kruhom. Imamo pa še nekaj idej, kako do ekspresnih kosil. Testenine s tartufato so naravnost božanske, pohane šnite iz pečice pa so idealne za ta letni čas …

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Testenine s tartufato za najhitrejše gurmansko kosilo vseh časov

Ko se nam ne da kuhati, a bi se vseeno malo razvajali, bosta zavojček dobrih testenin in kozarček, ki poka po okusu tartfov, dovolj za božansko kosilo. Za krepak okus po tartufih pustimo tako, kot je, po želji potresemo le z naribanim parmezanom. Za nežnejšo in kremasto omako pa dolijemo še sladko smetano.


Torek: Pohane šnite iz pečice

Tokrat se bomo pohanih šnit lotili v pečici, in sicer z okusom, h kateremu precej pripomorejo začimbe. Še ena večna uspešnica, ki jo zna vsak pripraviti, a tokrat tako, da bo enkrat nekaj drugačnega, posebnega.

Šnite

Sreda: Čisto preprost recept za okusne pica rolice

Imate pri roki kaj listnatega testa? Pripravite pica rolice, ki bodo odličen prigrizek, pojedli pa jih boste tako hitro, kot jih boste pripravili! Odlični polžki s pica okusom!


Četrtek: Palačinka za lenobe

Palačinke, to pa je tradicija, ki se ji človek dobrovoljno priključi, morate priznati. Tokrat malo drugače, po holandskem vzoru. To je recept za tiste, ki imajo palačinke radi, vendar se jim ne da mukotrpno peči vsake posebej. Mednarodno je recept znan pod ljubkim imenom dutch baby.


Petek: Lena cezarjeva solata

Pridejo dnevi, ko se nam nikakor ne da spraviti za štedilnik. V času, ko marsikdo dela doma, hkrati pa poučuje otroke in skrbi še za prehrano, pa sploh pride prav tale lena solata. Za pripravo slavne cezarjeve bomo sicer potrebovali pečico, a z njo ne bomo imeli veliko dela. Takšna solata je tudi odlična priložnost, da porabimo kakšen dan star kruh, ki je posledica preveč vnete karantenske peke. Da bomo res lahko leni, kolikor se da, pa lahko preskočimo tudi piščanca.


Sobota: Najbolj priljubljen sendvič z jajcem (VIDEO)

To je eden najboljših toplih sendvičev, kar jih svet pozna, francoska klasika, ki je uspešnica brezštevilnih bistrojev. Za vas v poenostavljeni različici. Ker je jed zelo nasitna, smo se odločili za tako imenovani odprti sendvič, zato vsak jedec dobi le eno rezino kruha, preskusili pa smo tudi, kako se obnesejo različni nadevi.

Croque madame

Nedelja: Pad thai z arašidovo omako in hrustljavim tofujem

Brezglutenski in veganski krožnik z riževimi rezanci, ki bo poskrbel za polne in zadovoljne želodčke, ne da bi za to ves dan prebili v kuhinji!


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Janna Danilova/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana