Tedenski jedilnik: krepko in domače

Zdi se, da se je poletje poslovilo in kuhinjsko štafeto predalo jeseni. Tokratni tedenski jedilnik je uvod v sezono krepkih in toplih domačih jedi.

Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!

Ponedeljek: Pasulj na hitro

»Simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu.


Torek: Tabbouleh za lažji obrok

Znana arabska jed iz zadnjega letošnjega paradižnika.


Sreda: Odličen recept za dödole

Ne, to niso krompirjevi žganci!


Četrtek: Bučna juha s popečeno čičerko

Buče so že! Ni je čez takšno gosto jed na žlico.


Petek: Pečen tunin file s paradižnikovo solato

Iz sveže tunine.


Sobota: Piščančja obara s puhastimi cmoki

Ogreje in razveselili s svojim rustikalnim šarmom.


Nedelja: Svinjina v omaki s kislimi kumaricami babice Georgette

Odličen recept, ki ima še zgodbo.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana