
Zdi se, da se je poletje poslovilo in kuhinjsko štafeto predalo jeseni. Tokratni tedenski jedilnik je uvod v sezono krepkih in toplih domačih jedi.
Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!
Ponedeljek: Pasulj na hitro
»Simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu.
Torek: Tabbouleh za lažji obrok
Znana arabska jed iz zadnjega letošnjega paradižnika.
Sreda: Odličen recept za dödole
Ne, to niso krompirjevi žganci!
Četrtek: Bučna juha s popečeno čičerko
Buče so že! Ni je čez takšno gosto jed na žlico.
Petek: Pečen tunin file s paradižnikovo solato
Iz sveže tunine.
Sobota: Piščančja obara s puhastimi cmoki
Ogreje in razveselili s svojim rustikalnim šarmom.
Nedelja: Svinjina v omaki s kislimi kumaricami babice Georgette
Odličen recept, ki ima še zgodbo.
—
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Getty Images