Tedenski jedilnik: krepko in domače

Zdi se, da se je poletje poslovilo in kuhinjsko štafeto predalo jeseni. Tokratni tedenski jedilnik je uvod v sezono krepkih in toplih domačih jedi.

Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!

Ponedeljek: Pasulj na hitro

»Simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu.


Torek: Tabbouleh za lažji obrok

Znana arabska jed iz zadnjega letošnjega paradižnika.


Sreda: Odličen recept za dödole

Ne, to niso krompirjevi žganci!


Četrtek: Bučna juha s popečeno čičerko

Buče so že! Ni je čez takšno gosto jed na žlico.


Petek: Pečen tunin file s paradižnikovo solato

Iz sveže tunine.


Sobota: Piščančja obara s puhastimi cmoki

Ogreje in razveselili s svojim rustikalnim šarmom.


Nedelja: Svinjina v omaki s kislimi kumaricami babice Georgette

Odličen recept, ki ima še zgodbo.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed