Tedenski jedilnik: kuhajte z nami (VIDEO)

Zbrali smo nekaj naših videovodnikov za kuhanje po receptih, primernih za ta čas. Naj bo ustvarjanje v naši družbi kar se da zabavno!

Pred nami je še nekaj toplih dni, zato bomo teden začeli tako, da bo zadišalo po morju. Ker pa se že lahko pohvalimo z mladim zeljem, so nam zadišale tudi zeljne krpice. Prišel je čas za prve slivove cmoke, čevapčiče, češnjev paradižnik in zamrznjene njoke pa lahko porabite v brzinskem kosilu iz enega pekača. Ste za vrhunsko domačo capriccioso?

Ponedeljek: Sardele iz pečice

To je super preprost recept, a zelo okusen! Diši po morju, pa vendar si ga lahko pripravimo tudi doma, za kosilo, večerjo ali malico.

Torek: Hitre zeljne krpice

Moderna različica, ki omogoča, da si uteho iz otroštva skuhamo tudi med tednom. Krpice narežemo kar iz kupljenega testa za lazanjo.

Sreda: Slivovi cmoki s karamelno omako

Ni konca poletja brez slivovih cmokov! Mirjam jih najraje zamesi z zdrobom, saj se nam zdi, da se nam tako pripravljeni najbolj topijo v ustih.

Četrtek: Brzinsko kosilo z njoki

Jed, na katero se spomnite, ko se bo zelo mudilo. Za ta primer imejte vedno v zamrzovalniku vrečko njokov, v hladilniku pa čevapčiče in češnjev paradižnik.

Petek: Najboljša domača pica capricciosa

Mnogi menijo, da je capricciosa le fino ime za štiri letne čase, a to ne bo držalo. Ker sta obe pici obloženi z enakimi sestavinami (paradižnikova mezga, mocarela, šunka, gobe in artičoke), je med nami nastalo malce zmede. Razlika je v tem, da ima prva po testu sestavine zložene naključno, druga pa v štirih delih. Obe pa se pogosto obogati še z oljkami in baziliko, tudi z jajcem.

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana