Tedenski jedilnik: Kuhamo iz osnovnih sestavin

Skrbno načrtovan tedenski jedilnik še nikoli ni bil tako pomemben.

Pregled sestavin, ki so na voljo v domači shrambi, in kuharski načrt za vsak teden pomembno prispevata k temu, kako pametno bomo izkoristili, kar je pri roki, zato da se bomo v času pandemije čim manjkrat odpravili v trgovino. Ko pa se bomo podali na ta podvig, naj bo nakupovalni listek napisan tako, da bomo kar se da hitro opravili nakup: sestavine navedite približno tako, kot si sledijo na policah v trgovini.

Tokrat smo tedensko kuharijo zasnovali tudi s pomočjo naših bralk, ki se jim za sodelovanje in pomoč zelo zahvaljujemo. Vse vabimo, da z nami še naprej delite ideje v zgoraj omenjeni skupini, nam pišete na ok@delo.si ali nas označite na fotografiji svoje dobrote (@odprtakuhinja), ki jo objavite na instagramu.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Pečena polenta s špinačo in jajci

Preprosto kosilo, ki razveseli s svojo barvitostjo in dobrim okusom.


Torek: Testenine z belo česnovo omako, ki lahko nastanejo iz še tako izropane špajze

Jed bo očarala vse, ki obožujete zelo kremne omake.


Sreda: Rižev narastek

Naravnost iz kuhinje Rosane Jug Povhe, kjer se zberejo tri generacije, tako da bo s tem receptom uspeh zagotovljen.


Četrtek: Kavra, odlična slovenska jed na žlico

Enolončnica, ki jo poznamo tudi pod imenom bloška trojka ali kolerava.


Petek: Golaž iz skuš

… in to tistih iz konzerve.


Sobota: Odličen ocvrt sendvič

Še en način, da se z nekaj malega dobro najemo.


Nedelja: Pražen piščanec z brokolijem in porom


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed