
Skrbno načrtovan tedenski jedilnik še nikoli ni bil tako pomemben.
Pregled sestavin, ki so na voljo v domači shrambi, in kuharski načrt za vsak teden pomembno prispevata k temu, kako pametno bomo izkoristili, kar je pri roki, zato da se bomo v času pandemije čim manjkrat odpravili v trgovino. Ko pa se bomo podali na ta podvig, naj bo nakupovalni listek napisan tako, da bomo kar se da hitro opravili nakup: sestavine navedite približno tako, kot si sledijo na policah v trgovini.
Tokrat smo tedensko kuharijo zasnovali tudi s pomočjo naših bralk, ki se jim za sodelovanje in pomoč zelo zahvaljujemo. Vse vabimo, da z nami še naprej delite ideje v zgoraj omenjeni skupini, nam pišete na ok@delo.si ali nas označite na fotografiji svoje dobrote (@odprtakuhinja), ki jo objavite na instagramu.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Pečena polenta s špinačo in jajci
Preprosto kosilo, ki razveseli s svojo barvitostjo in dobrim okusom.
Torek: Testenine z belo česnovo omako, ki lahko nastanejo iz še tako izropane špajze
Jed bo očarala vse, ki obožujete zelo kremne omake.
Sreda: Rižev narastek
Naravnost iz kuhinje Rosane Jug Povhe, kjer se zberejo tri generacije, tako da bo s tem receptom uspeh zagotovljen.
Četrtek: Kavra, odlična slovenska jed na žlico
Enolončnica, ki jo poznamo tudi pod imenom bloška trojka ali kolerava.
Petek: Golaž iz skuš
… in to tistih iz konzerve.
Sobota: Odličen ocvrt sendvič
Še en način, da se z nekaj malega dobro najemo.
Nedelja: Pražen piščanec z brokolijem in porom
—
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Midva kuhava