Tedenski jedilnik: Kuhamo iz osnovnih sestavin

Skrbno načrtovan tedenski jedilnik še nikoli ni bil tako pomemben.

Pregled sestavin, ki so na voljo v domači shrambi, in kuharski načrt za vsak teden pomembno prispevata k temu, kako pametno bomo izkoristili, kar je pri roki, zato da se bomo v času pandemije čim manjkrat odpravili v trgovino. Ko pa se bomo podali na ta podvig, naj bo nakupovalni listek napisan tako, da bomo kar se da hitro opravili nakup: sestavine navedite približno tako, kot si sledijo na policah v trgovini.

Tokrat smo tedensko kuharijo zasnovali tudi s pomočjo naših bralk, ki se jim za sodelovanje in pomoč zelo zahvaljujemo. Vse vabimo, da z nami še naprej delite ideje v zgoraj omenjeni skupini, nam pišete na ok@delo.si ali nas označite na fotografiji svoje dobrote (@odprtakuhinja), ki jo objavite na instagramu.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Pečena polenta s špinačo in jajci

Preprosto kosilo, ki razveseli s svojo barvitostjo in dobrim okusom.


Torek: Testenine z belo česnovo omako, ki lahko nastanejo iz še tako izropane špajze

Jed bo očarala vse, ki obožujete zelo kremne omake.


Sreda: Rižev narastek

Naravnost iz kuhinje Rosane Jug Povhe, kjer se zberejo tri generacije, tako da bo s tem receptom uspeh zagotovljen.


Četrtek: Kavra, odlična slovenska jed na žlico

Enolončnica, ki jo poznamo tudi pod imenom bloška trojka ali kolerava.


Petek: Golaž iz skuš

… in to tistih iz konzerve.


Sobota: Odličen ocvrt sendvič

Še en način, da se z nekaj malega dobro najemo.


Nedelja: Pražen piščanec z brokolijem in porom


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana