Tedenski jedilnik: kuhamo iz zalog

Čas je, da porabimo osnovne sestavine iz zalog, kot so denimo lanske vložene breskve ali slivova marmelada, in skuhamo nekaj zares preprostih jedi, ki ne bodo vzele veliko časa za pripravo.

Kuhanje lahko pokvari vzdušje, če si glavni družinski kuhar naloži preveč dela. Priporočamo preprosta kosila, ki bodo s svojim odličnim okusom razblinila morebitno naelektreno vzdušje. 😉

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: VIDEO: Testenine v paradižnikovi omaki iz ene ponve

Testenine s preprosto omako, ki jih zapečemo v pečici. Nova dimenzija klasičnega recepta. Znebili se bomo še enega kozarca odlične paradižnikove mezge, ki smo jo kuhali poleti.

Torek: Najboljša porova kremna juha s pečenim česnom

Saj imate še kaj zamrznjenega pora, kajne? Ta juha se poje ravno tako kremna, kot se skuha.


Sreda: Zapečeni ovseni kosmiči z vloženimi breskvami

S sadjem po lastnem navdihu, kdor se je založil s konzerviranim, tu je priložnost za zanimivo porabo.


Četrtek: Pica brez kvasa

Ker vzhajanje pri nekvašenem testu ni potrebno, se s pico gostimo še hitreje kot pri testu s kvasom.


Petek: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado

Neverjetno slastne!


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana