Tedenski jedilnik: kuhamo iz zalog

Čas je, da porabimo osnovne sestavine iz zalog, kot so denimo lanske vložene breskve ali slivova marmelada, in skuhamo nekaj zares preprostih jedi, ki ne bodo vzele veliko časa za pripravo.

Čeprav smo doma, pa se mnogi soočajo s časovno stisko, ki jo prinašajo delo od doma, učenje na daljavo in usklajevanje ostalih obveznosti. Kuhanje lahko včasih vse še poslabša, saj si glavni družinski kuhar naloži preveč dela. Priporočamo preprosta kosila, ki bodo s svojim odličnim okusom razblinila morebitno naelektreno vzdušje. 😉

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: VIDEO: Testenine v paradižnikovi omaki iz ene ponve

Testenine s preprosto omako, ki jih zapečemo v pečici. Nova dimenzija klasičnega recepta.

Torek: Odličen goveji golaž, ki ga lahko skuhamo na zalogo

Zraven lahko postrežete polento, krompir ali kos kruha.


Sreda: Najboljša porova kremna juha s pečenim česnom

Ta juha se poje ravno tako kremna, kot se skuha.


Četrtek: Toč s klobaso

Ljubitelji mesnin vzemite 2 para klobas.


Petek: Zapečeni ovseni kosmiči z vloženimi breskvami

S sadjem po lastnem navdihu, kdor se je založil s konzerviranim, tu je priložnost za zanimivo porabo.


Sobota: Pica brez kvasa

Ker vzhajanje pri nekvašenem testu ni potrebno, se s pico gostimo še hitreje kot pri testu s kvasom.


Nedelja: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado

Neverjetno slastne!


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed