Tedenski jedilnik: kuhamo preprosto in hitro

Oh, kaj bi za kosilo? Imamo nove ideje, ki bodo olajšale kuho prav vsak dan. Naj vam tekne!

Danes se pogrejmo z juhico, jutri pa ocvrimo božanske riževe kroglice. Tudi tokrat ne bo šlo brez testenin, za konec tedna pa si bomo pripravili nasitno in tolažilno jed iz fižola.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Brokolijeva juha z dimljeno šunko

 Topla jed na žlico, ki navduši z barvo in okusom. Odlična kot predjed ali samostojno z dobrim domačim kruhom.


Torek: Božanski arancini

Slasten riž, na sredini pa mehka mocarela. Navdih, ki prihaja s Sicilije. Zraven pripravite še skledo solate in kosilo bo hitro na mizi.


Sreda: Pečenice v čebulni omaki

K pečenicam namesto kislega zelja ali repe za spremembo ponudimo malce sladkasto omako iz čebule. Ponudite s krompirjevim pirejem.

Četrtek: Testenine z oljčnim oljem in orehi

Namesto ovčjega sira lahko uporabite kakovosten parmezan. Jed je izvrstna, precej bogata z maščobami in zelo nasitna. Ne skoparite s česnom – lahko ga dodate tudi celo glavico. Tudi glede oblike testenin naj velja demokracija.


Petek: Nasitna jed iz belega fižola

Kaj lahko naredimo, da bi imeli zaradi jedi, ki jo bomo danes skuhali, več možnosti preživetja? Krožnik fižola nam da misliti …

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana