
Naša kuharska domišljija si bo vzela malce oddiha, saj telo kliče po preprostejših obrokih, ki ne vzamejo veliko časa za pripravo.
Tedenski jedilnik je tokrat v znamenju kislega zelja in zelenjave. Pomagajmo telesu, da si odpočije po praznikih z juho iz zelnice, privoščimo si krompir v zevnici, kot ga kuhajo v Pivki in okolici, brstični ohrovt pa skrijmo med pečene njoke …
Ponedeljek: Krompir v zevnici: obrok, ki je slovenska superhrana
Tej stari jedi rečejo tudi krompir v zjvnci, še danes je v zimskih dneh pogosto na jedilniku marsikje v Pivki in okolici. Zelje najprej poskusimo, če se nam zdi prekislo, ga speremo pod vodo. Pri dodani soli pa zelo varčujemo, saj je praviloma dovolj slano že zelje.
Torek: Hitro in preprosto kosilo: piščančji takitosi brez cvrtja (VIDEO)
Tokrat bo zadišalo po priljubljeni mehiški jedi. Kuhamo po receptu, s katerim boste navdušili tako stare kot mlade.
Sreda: Petek: Zimska ponev
Sladek okus bučnih njokov odlično dopolnjujeta grenek žajbelj in brstični ohrovt.
Četrtek: Testenine s sladkim z zeljem in mletim mesom
Jed, ki se dela skoraj sama od sebe. Nasitno in preprosto kosilo, polno okusa.
Petek: Juha iz zelnice
Za razstrupljanje, v času postov in po težkih praznovanjih.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Igor Zaplatil