Tedenski jedilnik: lahkotna kosila, ki teknejo po praznikih

Naša kuharska domišljija si bo vzela malce oddiha, saj telo kliče po preprostejših obrokih, ki ne vzamejo veliko časa za pripravo.

Tedenski jedilnik je tokrat v znamenju kislega zelja in zelenjave. Pomagajmo telesu, da si odpočije po praznikih z juho iz zelnice, privoščimo si krompir v zevnici, kot ga kuhajo v Pivki in okolici, brstični ohrovt pa skrijmo med pečene njoke …

Ponedeljek: Krompir v zevnici: obrok, ki je slovenska superhrana

Tej stari jedi rečejo tudi krompir v zjvnci, še danes je v zimskih dneh pogosto na jedilniku marsikje v Pivki in okolici. Zelje najprej poskusimo, če se nam zdi prekislo, ga speremo pod vodo. Pri dodani soli pa zelo varčujemo, saj je praviloma dovolj slano že zelje.

Torek: Hitro in preprosto kosilo: piščančji takitosi brez cvrtja (VIDEO)

Tokrat bo zadišalo po priljubljeni mehiški jedi. Kuhamo po receptu, s katerim boste navdušili tako stare kot mlade.

Sreda: Petek: Zimska ponev

Sladek okus bučnih njokov odlično dopolnjujeta grenek žajbelj in brstični ohrovt.

Četrtek: Testenine s sladkim z zeljem in mletim mesom

Jed, ki se dela skoraj sama od sebe. Nasitno in preprosto kosilo, polno okusa.

Petek: Juha iz zelnice

Za razstrupljanje, v času postov in po težkih praznovanjih.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Igor Zaplatil

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana