
Brez vseslovenskih klasik si marsikdo ne predstavlja kosila. Ta teden kar vsak dan na mizi.
Ste za najboljšo pašto fižol, paprikaš ali ajmoht? Kaj pa zapečene skutne palačinke? Toplo priporočamo tudi krompirjev golaž.
Ponedeljek: Odličen piščančji paprikaš po receptu iz najboljše prekmurske gostilne
Mi vam priporočamo, da ta nadvse odličen paprikaš postrežete z domačimi testeninami.
Torek: Pašta fižol
Enolončnica s fižolom in testeninami, ki jo obožujemo.
Sreda: Krompirjev golaž
No, ravno vege ni. »Nekako malo žmaja po mesu pri nas doma skoraj mora biti tudi pri takih ‘zelenjavnih’ jedeh,« pravi Urška Fartelj. Ta recept je iz njene tretje knjige: Skupaj za mizo.
Četrtek: Piščančja obara ali ajmoht
Pomislite, katera jed na žlico, ki je nepogrešljiva na mizi, ko si zaželimo uteho in spomin na stare čase, se vam prikrade na misel? Marsikdo se je zdaj spomnil na obaro, kajne?
Petek: Zapečene skutne palačinke
Če imate čas, testo za palačinke pustite počivati pol ure v hladilniku. Prav nič narobe pa ni, če ga naredite prejšnji večer in ga do porabe naslednji dan shranite v hladilniku. (Hm, še hitreje gre, če palačinke spečete dan prej in jih skrijete pred otroki do priprave kosila.)
Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Naslovna fotografija: VeselovaElena/Getty Images