
Pa je prišel tisti čas, ko se že skorajda ne moremo odločiti, kaj vse bi skuhali iz sezonskih pridelkov. Tedenski jedilnik se tokrat posveča trem vrstam še kako aktualne zelenjave.
Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si bomo vsak dan izmenjevali zamisli, recepte, znanje in fotografije.
Ponedeljek: Cvetačni riž z zelenjavo in jajcem
Fit kosilo in riž malo drugače, za katerega lahko uporabite svojo najljubšo zelenjavo.
Torek: Blitvine sarme s polento
Če nismo preveč spretni pri zvijanju, lepotne napake okusne in zdrave blitvine sarme skrije orientalska omaka.
Sreda: Juha iz mladega boba in mladega graha
Še dve sestavini, ki utelešata najboljše, kar lahko ponudi ta letni čas.
Četrtek: Kifeljčar v srajčki iz slanine
Oh, kako obožujemo prvi krompir. Kifeljčar nas že razveseljuje.
Petek: Veganska lazanja z blitvo
Lazanja, ki jo pripravimo nekoliko drugače, je tako dobra, da bo všeč tudi tistim, ki imajo meso raje od zelenjave.
Sobota: Mladi grah s piščancem in testeninami
Grah se odlično poda k mesu, enolončnicam, rižotam, testeninam, dodajamo ga tudi k solatam.
Nedelja: Recept za karamelizirane krompirčke
Za nas posebnost, za Dance tradicija. Največkrat uporabijo res majhne mlade gomolje. Potrebujete še težko železno posodo.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Getty Images