Tedenski jedilnik: mlad krompir, blitva in prvi grah

Pa je prišel tisti čas, ko se že skorajda ne moremo odločiti, kaj vse bi skuhali iz sezonskih pridelkov. Tedenski jedilnik se tokrat posveča trem vrstam še kako aktualne zelenjave.

Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si bomo vsak dan izmenjevali zamisli, recepte, znanje in fotografije.

Ponedeljek: Cvetačni riž z zelenjavo in jajcem

Fit kosilo in riž malo drugače, za katerega lahko uporabite svojo najljubšo zelenjavo.

Torek: Blitvine sarme s polento

Če nismo preveč spretni pri zvijanju, lepotne napake okusne in zdrave blitvine sarme skrije orientalska omaka.

Sreda: Juha iz mladega boba in mladega graha

Še dve sestavini, ki utelešata najboljše, kar lahko ponudi ta letni čas.

Četrtek: Kifeljčar v srajčki iz slanine

Oh, kako obožujemo prvi krompir. Kifeljčar nas že razveseljuje.

Petek: Veganska lazanja z blitvo

Lazanja, ki jo pripravimo nekoliko drugače, je tako dobra, da bo všeč tudi tistim, ki imajo meso raje od zelenjave.

Sobota: Mladi grah s piščancem in testeninami

Grah se odlično poda k mesu, enolončnicam, rižotam, testeninam, dodajamo ga tudi k solatam.

Nedelja: Recept za karamelizirane krompirčke

Za nas posebnost, za Dance tradicija. Največkrat uporabijo res majhne mlade gomolje. Potrebujete še težko železno posodo.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana