Tedenski jedilnik: Najbolj priljubljene jedi, ki jih kuhamo za kosilo

Izbor nekaterih naših receptov, ki jih zares radi pripravite.

Na katere jedi najprej pomislite, če bi vas prosili, da naštejete svoja najljubša kosila, ki sestavljajo vaš tedenski jedilnik? Na tem seznamu boste zagotovo kakšno našli. Tudi iz otroštva.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Kremna gobova juha Jamieja Oliverja, ki jo preprosto morate poskusiti

Jamie Oliver je navdušen nad intenzivnim zemeljskim okusom gob, ki je v gosti in svileni juhi še bolj poudarjen. Pravi, da je to klasika, ki jo mora znati pripraviti prav vsak.


Torek: Rižev narastek s skuto

Riž odišavite z vanilijo in/ali limonovo lupinico. Med riž vmešajte namočene rozine ali izkoščičene višnje iz kompota.


Sreda: Mesne kroglice s krompirjevim pirejem

Po domače čufti – otroška klasika, ki jo obožujemo tudi odrasli.


Četrtek: Piščančja obara s puhastimi cmoki

Ogreje in razveselili s svojim rustikalnim šarmom.


Petek: Ocvrt krompirček

Pomfri je klasika, ki v restavraciji navdušuje, doma pa kruto razočara. Vsak, ki se je kdaj lotil priprave doma, je krompir verjetno preprosto narezal in vrgel v olje, potem pa bil deležen žalostno razmočenega in mehkega pomfrija. V obsedenem lovu na perfekten ocvrti krompirček sva izoblikovala postopek, sestavljen iz treh faz. Čeprav se zdi na prvi pogled priprava zapletena, gre za preproste korake, ki se jim splača slediti.


Sobota: Odličen piščančji paprikaš po receptu iz najboljše prekmurske gostilne

Mi vam priporočamo, da ta nadvse odličen paprikaš postrežete z domačimi testeninami.


Nedelja: Lazanja po korakih

Slastno, preprosto, za začetnike ali profesionalce.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed