
Pa začnimo nov teden tudi v kuhinji. Kjer koli že ste, povsod teknejo dobre klasike, kot so kumarčni zos, zapečene bučke, ocvrti lignji in še nekaj takšnih dobrot vam priporočamo.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Hitre testenine s poletno zelenjavo
Lahkotne testeninice za vroč poletni dan naj bodo kar se da sproščene, neobremenjene, brezskrbne in zapeljive.
Torek: Zapečene bučke z jajci in sirom
Izberite sir krepkega okusa.
—
Sreda: Kumarčni zos
Sezonska dobrota. Na koncu dodamo še koščke kuhane govedine in postrežemo – za lačne kot prilogo, za manj glasne želodce pa kot glavno jed.

—
Četrtek: Čufti s krompirjevim pirejem
Otroška klasika, ki jo obožujemo tudi odrasli.

—
Petek: Preprosta domača cezarjeva solata
Solato oplemeniti okusen solatni preliv, ki ne vsebuje rumenjakov ali inčunov.
__–
Sobota: Bučke v kremni omaki
Kremasta priloga po navdihu starega kmečkega recepta, ki se zaključi s kislo smetano in peteršiljem, a v veganski izvedbi.

—
Nedelja: Ocvrti lignji
Zagotovljeno mehki.
Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Fotografija: Getty Images