Tedenski jedilnik: najboljše poletne klasike

Pa začnimo nov teden tudi v kuhinji. Kjer koli že ste, povsod teknejo dobre klasike, kot so kumarčni zos, zapečene bučke, ocvrti lignji in še nekaj takšnih dobrot vam priporočamo.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Hitre testenine s poletno zelenjavo

Lahkotne testeninice za vroč poletni dan naj bodo kar se da sproščene, neobremenjene, brezskrbne in zapeljive.


Torek: Zapečene bučke z jajci in sirom

Izberite sir krepkega okusa.

Sreda: Kumarčni zos

Sezonska dobrota. Na koncu dodamo še koščke kuhane govedine in postrežemo – za lačne kot prilogo, za manj glasne želodce pa kot glavno jed.



Četrtek: Čufti s krompirjevim pirejem

Otroška klasika, ki jo obožujemo tudi odrasli.



Petek: Preprosta domača cezarjeva solata

Solato oplemeniti okusen solatni preliv, ki ne vsebuje rumenjakov ali inčunov.

 
__

Sobota: Bučke v kremni omaki

Kremasta priloga po navdihu starega kmečkega recepta, ki se zaključi s kislo smetano in peteršiljem, a v veganski izvedbi.



Nedelja: Ocvrti lignji

Zagotovljeno mehki.

 

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana