Tedenski jedilnik: naše poletne klasike

Poletna kosila je res pravi užitek pripravljati. Bučk je že dovolj, da jih napolnimo in spečemo, prav tako kumar, da se spomnimo na božansko jed iz starih časov.

Ponedeljek: Nadevane bučke z mletim mesom in sirom

Brez bučk ni poletne kuharije. Tako bomo pripravili nadevano različico, ki jo dopolnimo s sirom in spečemo v pečici. Večna uspešnica!

Torek: Tople murke: najboljša poletna jed iz kumar (VIDEO)

Če kdo ne pozna tega krožnika nečesa najboljšega, kar lahko nastane iz kumaric, je zdaj skrajni čas, da staro kmečko jed doda v svoj poletni repertoar.

Sreda: Kremasta grahova juha

Kremasta rastlinska juhica, pripravljena v samo 30 minutah.

Foto: Vibrant plate

Četrtek: Pečen krompir po grško

Mi smo si ga privoščili z jogurtovo pomako, odlično pa se bo odrezal ob kakšni ribici in perutnini.

Petek: Poletna korma s prvimi bučkami, grahom, česnom in krompirjem

Čeprav je kari najbolj znana indijska omaka, je korma bistveno boljša, zame najboljša. Sprašujem se, kako se ji je lahko zgodila takšna krivica, da je ostala neopažena. Nekatere izjemne reči so očem nevidne, kar niti ni tako slabo, če malo razmislim.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana