Tedenski jedilnik: naših TOP 7 poletnih klasik za julij

Tokrat pa nekaj kosil, ki jih ne boste kuhali le ta teden, temveč bodo pogosto na mizi ves mesec, ki je pred nami. No, pravzaprav kar celo poletje.

Julija smo obsedeni z bučkami, zato jih bomo dodali v kar dve jedi: v noro dobro pito iz vlečenega testa in hitro jajčno juho, ki te dobesedno zasvoji. Tudi brez polnjenih paprik ne bo šlo, kajne? Imamo recept, kako jih kar najhitreje skuhati …

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Hitra jajčna juha z bučko

Hitra bučkina juha, ki je osvojila naše brbončice in stavimo, da bo tudi vaše.

Torek: Grška musaka z jajčevci

Številka ena vsako poletje. Musako boste veliko laže narezali in postregli, če po peki počiva vsaj 5 minut. Tako kot pri lazanji in podobnih zloženkah.


Sreda: Kumarčni zos

Kumarčni zos ali kumarična omaka je najboljša v poletni vročini in družbi krompirjevega pireja. Tole je stara različica, ki krompir že vključi v pripravo, tako da ga ne bo potrebno še dodatno kuhati. Dvoje v enem, bi lahko rekli.


Četrtek: Pita z bučkami, ki te zasvoji (VIDEO)

Vas lahko prepričamo, da pripravite to lepo pito, ki je lahko malica, z juho ali solato bogato vegetarijansko kosilo ali preprosto trening kuharskih ročnih spretnosti? Imenitna je, nas je navdušila.


Petek: Polnjene paprike v paradižnikovi omaki

Poletna klasika, prilagojena za čim hitrejšo pripravo.


Sobota: Poletni vegi čufti v paradižnikovi omaki z baziliko

Okusni čufti iz zelenjave, ki jo imamo skoraj vedno pri roki.


Nedelja: Ocvrti lignji

Ocvrti (frigani) kalamari so potuhnjeno preprosti. Ta legendarna jed namreč sestoji le iz lignjev in začinjene moke, njihova kuha pa je še najbolj ajnfoh – potrebna je le kratka kopel v vročem olju.


Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: GMVozd/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana