Tedenski jedilnik: nekaj preprostega za vsak dan

Smo v obdobju, ko več časa posvečamo naravi kot kuhariji, a nikar ne pozabite na najpomembnejši obrok v dnevu, ki prekine vse obveznosti in nas napolni z novo energijo.

Ponedeljkovo razpoloženje bomo dvignili s sladkimi kruhovimi rezinami in jagodami, torek polepšali s preprostimi špinačnimi špecli, sredo pa z najboljšimi piščančjimi zrezki v grahovi omaki …

Ponedeljek: Ocvrte kruhove rezine z jagodami

Za sončne, ležernejše dni. Uspešnica v času jagod.


Torek: Špinačni špecli

Špecli so domače testenine, ki jih pripravimo iz moke in po želji s poljubnimi zelenjavnimi dodatki, uporabimo pa jih kot zakuho v juhi, prilogo ali samostojno jed.


Sreda: Piščanec v gorčični omaki z grahom in njoki

Vam primanjkuje idej, kako pripraviti piščanca v omaki, ki poudari nežno in mehko meso? Prepustite se ustvarjanju z gorčico.


Četrtek: Cezarjeva solata iz restavracije Joe Peña’s

Ena najbolj priljubljenih solat na svetu je lahko tudi samostojen obrok. Privoščite si jo s koruzno tortiljo.


Petek:  Paelja

Ste vedeli, da paelja ni le z žafranom obarvana rumena rižota s piščančjim mesom, lignji in školjkami? Poznamo jih več vrst – tudi takšno s kunčjim mesom in polži! Jed španskega podeželja je vse bolj dostopna tudi pri nas, uveljavlja se kot ulična hrana.

Paelja

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Timsulov/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana